Futballtangó

Második helyezés, döntetlen Ecuadorban

2022. március 30. - _Adamo_

messiecuador.jpg

Az argentin válogatott 1-1-es döntetlent ért el Ecuador otthonában keddről szerdára virradóra a soron következő dél-amerikai vb-selejtezőjén.

Az utolsó előtti vb-selejtezőjén Argentína 1-1-es döntetlenre végzett a szintén vb-résztvevő Ecuador vendégeként. Scaloni mester a várakozásoknak megfelelően, ismét kísérleti összeállítást küldött a pályára: Rulli - Montiel, Martínez Quarta, Otamendi, Tagliafico - de Paul, Paredes, A. Mac Allister - J. Álvarez, Messi, González. Később a mérkőzés folyamán csereként Palacios, A. Correa, Ocampos, Foyth és G. Rodríguez jelentkezett játékra. Eleinte a házigazda vezetett több támadást, de az argentinok biztosan állták a sarat, és előttük is adódtak gólszerzési lehetőségek. Az első játékrész derekánál azztán az Albiceleste megszerezte a vezetést, miután Julián Álvarez első lövését még blokkolták, az ismétlése azonban már utat talált magának Galindez ketrecébe. A továbbiakban is Ecuador volt kezdeményezőbb, de inkább a mezőnyben dúlt a harc a csapatok között, keveset forogtak veszélyben a kapuk. A második félidőben a hazaiak voltak dominánsabb, több támadásuk mellett elég keményen is játszottak, a brazil játékvezető több sárga lapot kiosztott ebben a szakaszban. Menet közben az argentin védelem és Rulli kapus egyaránt hibátlanul tette a dolgát. Sajnos mérkőzés hajrájában Tagliafico kezét érintette a játékszer, melyért hosszas videózást követően büntetőt ítéltek a hazaiak javára. A hosszabbításban elvégzett tizenegyest Rulli bravúrral védeni tudta, az ismétlésből azonban Enner Valencia már betalált, így döntetlennel ért véget a találkozó.

Az argentin válogatott megtartotta veretlen mérlegét, de már biztosan második helyen végez Brazília mögött a kvalifikációs sorozatban.

Scaloni irányításával az Albiceleste összességében már 31 mérkőzés óta veretlen, ezzel beállították a mindenkori argentin rekordot, melyet Alfio Basile nemzeti csapata tart az 1991 és 1993 közti 31 meccses sorozattal.

Ecuador – Argentína 1-1 (0-1)
Gólszerzők: E. Valencia (90+3. - büntetőből), ill. J. Álvarez (24.)


"Rendkívül elégedett vagyok az egész kvalifikációs sorozat alatt nyújtott teljesítménnyel. Minden egyes mérkőzésen megmutattuk a karakterünket és küzdöttünk a végsőkig. Veretlenül hoztunk le egy ilyen kemény, embert próbáló feladatot, büszke vagyok a csapatomra. Játszottunk korábban Barranquillában, de az itteni hőség és pára még annál is kegyetlenebb, nagyon nehéz ilyen körülmények közt futballozni. A csapat azonban ismét alkalmazkodni tudott a körülményekhez, ami hatalmas erényük. A játékvezető stílusával nem tudtam egyetérteni, vissza sem néztek egy olyan esetet, melynél a játékosom térde felett seb keletkezett, amikor pedig szóvá tettem a túl kemény belépőket, én kaptam sárga lapot"

- jegyezte meg az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni.

További eredmények:


A pótselejtezőt érő ötödik helyezést Peru érte el, miután magabiztos hazai győzelmet aratott az utolsó körben. Ezáltal Kolumbia hiába nyert, éppúgy lemaradt a világbajnokságról, mint az ismét görcsösen küzdő Chile, amely ráadásul vereséggel fejezte be a kvalifikációs sorozatot.

Bolívia – Brazília 0-4 (0-2)

Gólszerzők: - ill. Paqueta (24.), Richarlison (45., 90+1.), Guimaraes (66.)

Peru – Paraguay 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Lapadula (5.), Yotun (42.), ill. -

Venezuela – Kolumbia 0-1 (0-1)
Gólszerző: - ill. J. Rodríguez (45+4. - büntetőből)

Chile – Uruguay 0-2 (0-0)
Gólszerzők: - ill. L. Suárez (79.), Valverde (90.)

A dél-amerikai világbajnoki selejtezőzóna aktuális állása:


1. Brazília 45 pont (17 meccs, 40-5) [vb-résztvevő]
2. Argentína 39 pont (17 meccs, 27-8) [vb-résztvevő]
3. Uruguay 28 pont (18 meccs, 22-22) [vb-résztvevő]
4. Ecuador 26 pont (18 meccs, 27-18) [vb-résztvevő]
5. Peru 24 pont (18 meccs, 19-22) [interkontinentális pótselejtező]
6. Kolumbia 23 pont (18 meccs, 20-19)
7. Chile 19 pont (18 meccs, 19-26)
8. Paraguay 16 pont (18 meccs, 12-24)
9. Bolívia 15 pont (18 meccs, 23-38)
10. Venezuela 10 pont (18 meccs, 14-33)

A selejtezősorozatból egyetlen mérkőzés van hátra, a Brazília - Argentína mérkőzést későbbi időpontban kerül pótlásra.

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 21. és december 18. között Katarban kerülhet sor. A csoportkör sorsolását pénteken tartják Dohában.

lapadulaperu.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8317792855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása