Futballtangó

A címvédő argentin válogatott győzelemmel kezdte a vb-selejtezőt

2023. szeptember 08. - _Adamo_

argecu23.JPG

Csütörtökről péntekre virradóra vette kezdetét a 2026-os világbajnokság selejtezősorozata a dél-amerikai kontinensen.

A vb-selejtező nyitányán a 2022-es világbajnokságot megnyerő argentin válogatott 1-0-s sikert aratott a mindig kellemetlen ellenfélnek bizonyuló Ecuador ellen, így három ponttal nyitotta a kvalifikációt.

Lionel Scaloni szövetségi kapitány egy tulajdonképpen megszokottnak tekinthető kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: E. Martínez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - de Paul, E. Fernández, A. Mac Allister - Messi, La. Martínez, N. González. A világbajnok csapat alapemberei közül Marcos Acuna sérülés miatt nem tartott most a válogatottal, Lisandro Martínez pedig elővigyázatosságból kihagyta a meccset a múlt hétvégi sérülése után. 

A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, de az első lehetőségek kimaradtak. Az első negyedóra végén A. Mac Allister visszapasszát Messi lőtte a kapu mellé a tizenhatos előteréből. A címvédő hiába játszott mezőnyfölényben, az ecuadoriak stabilan védekeztek és kevés igazi lehetőség alakult ki, miközben a vendégek kontrákból próbáltak veszélyt teremteni. Nem sokkal a szünet előtt a legnagyobb argentin helyzet alkalmával Messi bejátszásából La. Martínez pörgetett becsúszva a kapufára. A gól nélküli első félidő után a másodikban sem változott a játék képe. Az argentinok fokozatosan egyre nagyobb nyomás alá helyezték az ecuadori kaput, többször is veszélyes helyzetek alakultak ki, tíz perc elteltével egy lecsorgó labdát az előre húzódó Tagliafico bombázott nagy erővel a felső lécre. Mindeközben az ecuadoriak első sorban E. Valenciát keresték az ellentámadások során, de Romero nagyszerűen védekezett rajta. Egy óra játék elteltével pályára lépett N. Gonzálezt Di María váltotta. Negyedórával később A. Mac Allister helyére Paredes állt a középpályára, La. Martínezt pedig J. Álvarez váltotta a csatársorban. Menet közben Messi nagyszerű cselsorozat után került helyzetbe, lövését azonban Galindez bravúrral védte. Az utolsó negyedórán belül az argentinok szabadrúgáshoz jutottak a tizenhatos elől, melyet Lionel Messi védhetetlenül tekert a hálóba. Néhány perccel később Di María növelhette volna az előnyt, lövése azonban célt tévesztett. A 89. percben Messi cserét kért, E. Palacios állt a helyére, Scaloni egyelőre nem tudta megmondani, hogy a klasszisnak milyen problémája van, de meg fogják őt vizsgálni. A hajrában Ecuador hiába próbálkozott, az argentinok 1-0-s sikerrel nyitották a selejtezősorozatot, és ha nehezen is, de hozták kötelezőt a hálás hazai közönség előtt.

Argentína – Ecuador 1-0 (0-0)
Gólszerző: Messi (78.), ill. -

 

További eredmények:


Paraguay - Peru 0-0
Kolumbia - Venezuela 1-0

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:


1. Argentína 3 pont (1 meccs)
2. Kolumbia 3 pont (1 meccs)
3. Paraguay 1 pont (1 meccs)
4. Peru 1 pont (1 meccs)
5. Bolívia 0 pont (0 meccs)
6. Uruguay 0 pont (0 meccs)
7. Chile 0 pont (0 meccs)
8. Brazília 0 pont (0 meccs)
9. Venezuela 0 pont (1 meccs)
10. Ecuador -3 pont (1 meccs)

Az argentin válogatott a második fordulóban jövő kedden Bolívia otthonába látogat, amely a La Paz-i magaslat 3600 méteres tengerszint feletti magasságában fizikailag a kvalifikációs sorozat az egyik legmegterhelőbb mérkőzése lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr318209915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása