Futballtangó

Elhagyták az argentin játékosok Ukrajnát

2022. március 03. - _Adamo_

ucrarg.png

Immár több mint egy hete tart a hadiállapot Oroszország és Ukrajna között, amely óhatatlanul befolyásolja a sportvilágát is, például az ukrán bajnokság küzdelmeit előzetesen 30 napra felfüggesztették, és a csapatok külföldi játékosai, edzői elhagyták az országot.

Claudio Spinelli (Oleksandria), Fabricio Alvarenga (Rukh Lviv), Francisco Di Franco (SK Dnipro-1) és Gerónimo Poblete (Metalist Kharkiv) személyében négy argentin futballista szerepel az ukrán első osztályban, akik a hírek szerint már mindannyian biztonságban elhagyták az országot.

"Hajnalban egy bomba miatt ébredtem fel. Két robbantás volt egymás után, öt perc múlva a csapat munkatársai hívtak, hogy menjünk a klubbázisára, ott húztuk meg magunkat. Most egy szállodában várunk, hogy a nagykövetség vagy a külügyminisztérium tud-e segíteni. Sajnos egyre rosszabb a helyzet, a városok elzáródnak egymástól, a legközelebbi, lengyel határ pedig 12 óra útra van. A konfliktus régóta fennáll, de még a helyi társaim sem számították arra, hogy hasonló meg fog történni. Azt mondták, hogy maradjunk biztonságban, és sötétben semmiképp se kelljünk útra, mert akkor még veszélyesebb a helyzet"

- jegyezte meg a négy éve Ukrajnában szereplő Di Franco még a harcok kirobbanásának első napján.

"Nagyon boldog vagyok, hogy újra a hazámban lehetek. Elmondhatatlan megkönnyebbülés volt számomra, amikor elhagytuk Ukrajnát, és átléptem Lengyelországba. Valóságos pánikroham uralkodott a csapatnál, el sem tudtuk volna képzelni, hogy ilyen őrület lesz. Még mindig nagyon nehéz beszélni arról, hogy min mentünk mentünk keresztül. Egy háborút semmilyen körülmények között nem szabad jóváhagyni, mindig kell lennie valamilyen más megoldásnak a konfliktusok rendezésére"

- tette hozzá az olasz Genoa égisze alatt kölcsön az ukrán klubnál szereplő Spinelli.

Szintén a kelet-európai eseményekhez köthető, hogy a River Plate kolumbiai karmestere, Jorge Carrascal éppen néhány nappal a háború kitörése előtt, februárban került kölcsönben a CSZKA Moszkva együtteséhez, de egyes dél-amerikai sajtóhírek szerint máris felmerült a lehetősége annak, hogy visszatérjen a "milliomosokhoz".

Mint ismeretes, a nemzetközi sportszervezetek jelentős szankciókkal sújtják Oroszországot. Az idei Bajnokok Ligája-döntőt már elvették Szentpétervártól, a válogatottat kizárták a vb-selejtezőkből, mint ahogyan az orosz klubokat is kizárták a nemzetközi kupákból, egyesek pedig azt is kilátásba helyezték, hogy az orosz bajnokság (Premjer Liga) valamennyi idegenlégiósa szabadon igazolhatóvá válhat.

jorge-carrascal_862x485.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3417771132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása