Futballtangó

Meccsről meccsre egyre jobb az argentin válogatott

2022. január 30. - _Adamo_

argteam1.jpg

Chile idegenbeli legyőzésével az argentin válogatott nem mindennapi karakterét bizonyította, hiszen a rendkívül nehéz körülmények ellenére is képes volt megnyerni egy, a világbajnokságért küzdő ellenfél elleni idegenbeli mérkőzést, méghozzá a játékot végig dominálva.

A többek közt Lionel Scaloni szövetségi kapitányt és Lionel Messi csapatkapitányt is nélkülöző argentin válogatott az újabb sikerének köszönhetően továbbra is őrzi hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatát. Az Albiceleste az egész világon jelenleg a leghosszabb szériával bíró nemzeti csapat, hiszen már 28 meccs óta nem talált legyőzőre. (Az olaszok világrekordja 37 mérkőzést követően szakadt meg 2021-ben.)

Argentína 2019. július 2-án szenvedett utoljára vereséget a Brazília elleni Copa América-elődöntőben, azóta megnyerte a 2021-es kontinensbajnokságot és veretlenül áll a vb-selejtezőkben. Mindez egyébiránt minden idők második leghosszabb veretlenségi sorozata a válogatott történetében. A rekord a legendás Alfio Basile nevéhez fűződik, akinek irányításával a válogatott 31 (!) mérkőzésen nem talált legyőzőre 1991 és 1993 között, és immár ez a rekord is belátható közelségbe került a "gaúchóknak".

"Ugyanaz a mentalitásunk a selejtező első napja óta. Nem vagyunk hajlandóak kiengedni, mert ismerjük az ellenfelet, és tudjuk, hogy nagyon jó csapatok vannak a kontinensen. Megvannak az eszközeink és a kellő önbizalmunk ahhoz, hogy folytassuk a küzdelmet, és a győzelem felé haladjunk minden egyes mérkőzésen. Úgy érzem, mintha már a világbajnokságon játszanánk, pedig még nyolc hónap van hátra. Minden meccs nagyon fontos annak érdekében, hogy együtt, csapatként fejlődhessünk, és tovább csiszoljuk azokat a dolgokat, amelyek jobbá tehetnek minket a világbajnokságra"

- jegyezte meg a válogatott balhátvédje, Nicolás Tagliafico.

Az Ajax légiósa mellett a chilei körülményekről hosszabban beszélő Rodrigo De Paul, Nicolás Otamendi és Leandro Paredes sem léphet pályára a sárga lapokból kifolyólag begyűjtött eltiltásuk miatt a csapat soron következő mérkőzésén, melyen szerdára virradóra Kolumbia lesz az ellenfél Córdobában.

Optimizmusra adhat okot viszont, hogy Lionel Scaloni visszatérhetett edzést tartani, valamint koronavírus-fertőzését követően Emiliano Buendía és Guido Rodríguez is csatlakozott a csapathoz. Ugyanakkor fertőzése okán Alexis Mac Allister továbbra is hiányzik, míg Lucas Ocampos és Maximiliano Meza szereplése egyéb sérülések miatt egyelőre kérdéses.

A dél-amerikai világbajnoki selejtezőzóna aktuális állása:

 
1. Brazília 36 pont (14 meccs, 28-5)
2. Argentína 32 pont (14 meccs, 22-7)
3. Ecuador 24 pont (15 meccs, 24-14)
4. Peru 20 pont (15 meccs, 16-20)
5. Uruguay 19 pont (15 meccs, 15-21)
6. Kolumbia 17 pont (15 meccs, 16-18)
7. Chile 16 pont (15 meccs, 16-18)
8. Bolívia 15 pont (15 meccs, 21-32)
9. Paraguay 13 pont (15 meccs, 9-19)
10. Venezuela 10 pont (15 meccs, 13-26)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2316944342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása