Futballtangó

Vezéralakjai nélkül mutatta meg karakterét Argentína

2022. január 28. - _Adamo_

seleccion-argentina-vs-chile-2022_862x485.jpg

Az argentin válogatott magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra 2-1-es győzelmet aratott Chile vendégeként a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat aktuális körében.

A többek közt Lionel Scaloni szövetségi kapitányt és Lionel Messi csapatkapitányt is nélkülöző argentin válogatott ismét bizonyította nem mindennapi küzdeni tudását, ugyanis az utóbbi időben védjegyévé vált, gyors ellentámadásokra épülő domináns játékával értékes skalpot gyűjtött be az Atacama-sivatagban fekvő Calamában egy, az életéért küzdő ellenféllel szemben. Nem elhanyagolható tény, hogy az Albiceleste zsinórban már a 28. mérkőzését vívta meg veretlenül.

A megbízottként Walter Samuel által irányított nemzeti csapat az alábbi összeállításban kezdett: E. Martínez - Molina, Otamendi, Li. Martínez, Tagliafico - De Paul, Paredes, "Papu" Gómez - Di María, Lautaro Martínez, N. González. Továbbá csereként Acuna, Lo Celso, Álvarez és A. Correa jelentkezett bevetésre. Tíz perc elteltével a "gauchók" máris lépéselőnybe kerültek, miután a Messi távollétében a csapatkapitányi karszalagot viselő Ángel Di María gyönyörűen játszotta magát tisztára és a tizenhatoson kívülről egy tökéletesen helyezett átlövéssel bevette Bravo ketrecét. A chileiek komoly erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, az argentinok azonban kontroll alatt tartották a meccset. Ennek ellenére sajnos a 21. percben Brereton felhőfejese révén ki tudtak egyenlíteni, Dibu nem védhetett a fölötte a hálóba hulló próbálkozást. Újabb bő tíz perccel később Argentína visszavette az előnyt, De Paul távoli átlövését Bravo ugyan még kitolta, de a kipattanót a lendületből érkező Lautaro Martínez a kapuba vágta. Nem sokkal később Chile kapust cserélt, a sérült Bravót Cortes váltotta. A szünet előtt Diaz Huincales léc alá tartó távoli lövését E. Martínez tolta bravúrral szögletre. Az argentinok magabiztosan őrizték az előnyt, masszívan védekeztek és rendre veszélyes ellenakciókat vezettek. A kényszerhelyzetben lévő Chile hiába erőlködött, Vargas és Brereton próbálkozásai nem jártak sikerrel, a Copa-győztes biztosan húzta be idegenben a három pontot.

"Nehéz mérkőzés volt, de számíthattam a játékosokra. Régóta együtt játszanak, ismerik egymást, pontosan átérezték a mérkőzés súlyát. Azért jöttünk, hogy megnyerjük a meccset és végig ennek megfelelően játszottunk, biztos van, min javítani, de a csapat bizonyította az erejét azzal, hogy az ismert előzmények ellenére egy ilyen nehéz közegben is begyűjtötte a három pontot. A játékosok rendkívül elhivatottak, az egész csapat bizonyította, hogy milyen karakterrel rendelkezik. A hátralévő selejtezőket már mindannyian a világbajnokságra való készülésnek fogjuk fel. Mindenki tiszta lappal indul a versenyben a keretbeli helyekért, egészséges verseny folyik a csapaton belül. Rendkívül boldog vagyok és hálás vagyok a játékosaimnak, hogy segítették a munkámat"

- jegyezte meg a csapatot beugróként irányító Walter Samuel.

További eredmények:

 
Ecuador – Brazília 1-1 (0-1)
Gólszerzők: F. Torres (75.), ill. Casemiro (6.)
Kiállítva: A. Domínguez (15.), ill. Emerson Royal (20.)

Paraguay – Uruguay 0-1 (0-0)
Gólszerző: - ill. L. Suárez (50.)
Kiállítva: G. Gómez (90+4.), ill. -

A dél-amerikai világbajnoki selejtezőzóna aktuális állása:

 
1. Brazília 36 pont (14 meccs, 28-5)
2. Argentína 32 pont (14 meccs, 22-7)
3. Ecuador 24 pont (15 meccs, 24-14)
4. Uruguay 19 pont (15 meccs, 15-21)
5. Kolumbia 17 pont (14 meccs, 16-17)
6. Peru 17 pont (14 meccs, 15-20)
7. Chile 16 pont (15 meccs, 16-18)
8. Bolívia 15 pont (14 meccs, 20-28)
9. Paraguay 13 pont (15 meccs, 9-19)
10. Venezuela 7 pont (14 meccs, 9-25)

Péntekről szombatra virradóra Kolumbia - Peru és Venezuela - Bolívia mérkőzéseket rendeznek az aktuális körben. A soron következő fordulóra jövő hét kedden-szerdán kerül sor, amikor az argentinok a kolumbiai válogatottat látják majd vendégül Córdobában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3416853156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása