Futballtangó

Argentína kikapott a Kolumbia elleni vb-selejtezőn

2024. szeptember 11. - _Adamo_

argvereseg.JPG

Az argentin válogatott keddről szerdára virradóra 2-1-es vereséget szenvedett a két hónappal ezelőtt a Copa América döntőjében legyőzött Kolumbia elleni világbajnoki selejtezőn.

Az argentin válogatott nagy csatában, 2-1-re kapott ki Kolumbiától, ezzel az aktuális dél-amerikai vb-selejtezősorozatban nyolc forduló alatt a második vereségét szenvedte el hat győzelem mellett.

Lionel ScaloniE. Martínez - C. Romero, Otamendi, Li. Martínez - Montiel, De Paul, Paredes, E. Fernández, N. González - J. Álvarez, La. Martínez kezdőcsapatot küldte pályára. A mérkőzése elején az argentinok ugyan többet támadtak, az igyekezet ellenére kevés lehetőséget tudtak kialakítani a hazai kapu előterében. Bő tíz perc eltelteltével a sikeres letámadás végén J. Álvarez le tudta szerelni C. Vargas kapust, azonban a tizenhatoson kívülről éles szögből leadott lövése célt tévesztett. Az első negyedóra végén egy szépen végig játszott gyors támadás végén De Paul bombázott nem sokkal a felső léc fölé. A játékrész második felére fordulva Kolumbia is egyre többet támadott, és a 25. percben J. Rodríguez szöglet utáni bejátszását Yerson Mosquera bólintotta közvetlen közelről a hálóba. Az első félidő hajráját ismét megnyomták az argentinok, de Li. Martínez közeli lövését blokkolták, La. Martínez kísérlete pedig elkerülte a kaput egy-egy szöglet után, így az első 45 perc a hazaiak 1-0-s vezetésével zárult. A szünetben a jobbszélső posztján Montielt Molina váltotta. A fordulást követően Nicolás González szerzett labdát a kolumbiai térfélen, melyet végig vitt és közelről a hálóba helyezett. Negyedóra elteltével Otamendi a tizenhatoson belül eltalálta Munoz lábát, az így megítélt büntetőt James Rodríguez biztos lábbal értékesítette, és újra előnyhöz juttatta Kolumbiát, az argentinok pedig hosszasan vitatták a büntető jogosságát. A hátrányba kerülést követően Acuna és A. Mac Allister is pályára lépett Li. Martínez és Paredes helyett. A hátrányba kerülő argentin válogatottnak az utolsó félórában több lehetősége is adódott volna az egyenlítésre, azonban nehezen alakult ki folyamatos játék, La. Martínez próbálkozásai pedig rendre kimaradtak. Negyedórával a vége előtt De Paul helyett Lo Celso lépett pályára, majd a hajrában E. Fernándezt lecserélték és Dybala állt be, az eredmény azonban nem változott. Az argentin nyomás közben a legvégén Kolumbia is szerezhetett volna újabb gólokat, de előttük is kimaradtak a lehetőségek. A veretlen Kolumbia ezzel a sikerrel felkapaszkodott a második helyre két ponttal a listavezető argentinok mögé.

Kolumbia - Argentína 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Mosquera (25.), J. Rodríguez (60. - büntetőből), ill. N. González (48.)

 

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni az utolsó félóra alakulását kifogásolta a meccs utáni értékelésében: 

"Ha bármit is szóvá tennék, akkor megkapnánk, hogy nem tudunk veszíteni, úgyhogy gratulálok Kolumbiának. Sajnos a kolumbiai tizenegyes után nagyon kevés játék zajlott a pályán, folyamatossá váltak a játékmegszakítások. Időnként a dolgok úgy alakulnak, ahogyan mi szeretnénk, valamikor viszont nem. Le kell hajtanunk a fejünket és folytatnunk kell tovább a munkát. Úgy vélem, hogy a körülményekhez képest jó mérkőzést játszottunk, maximálisan helyt álltunk, és akár nyerhettünk is volna."

A 8. forduló eredményei:

 

Kolumbia - Argentína 2-1
Chile - Bolívia 1-2
Ecuador - Peru 1-0
Venezuela - Uruguay 0-0
Paraguay - Brazília 1-0

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:

 

1. Argentína 18 pont (8 meccs)
2. Kolumbia 16 pont (8 meccs)
3. Uruguay 15 pont (8 meccs)
4. Ecuador 11 pont (8 mecccs)*
5. Brazília 10 pont (8 meccs)
6. Venezuela 10 pont (8 meccs)
7. Paraguay 9 pont (8 meccs)
8. Bolívia 9 pont (8 meccs)
9. Chile 5 pont (8 meccs)
10. Peru 3 pont (8 meccs)

(*=3 pont levonás)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4018489045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása