Futballtangó

Erik Lamela nyerte a Puskás-díjat

2022. január 18. - _Adamo_

erik_lamela_h.jpg

A FIFA hétfői díjátadó gáláján úgy döntöttek, hogy a 2021-es esztendő legszebb találatát Erik Lamela (Tottenham) szerezte az Arsenal ellen 2021. március 14-én, akit ezért a Puskás-díjjal jutalmaztak.

Az  azóta már a Sevilla csapatában játszó argentin középpályás rabonából volt eredményes egy londoni derbin, Erik Lamela az év legszebb találatáért folyó versengésben Patrik Schick Eb alatti távoli emelését, illetve Mehdi Taremi parádés ollózását utasította maga mögé.

A 29 esztendős Lamela karrierje során nem először volt eredményes hasonló mozdulattal, hiszen korábban 2008 novemberében, nem sokkal a profik közti debütálását megelőzően a River Plate korosztályos csapata színeiben szerzett kísértetiesen hasonló találatot, melyre állítása szerint a mai napig élénken emlékszik.

"Örökké hálás leszek a River Plate csapatának azért, amit tettek értem. Nekik köszönhetem, hogy ilyen játékossá váltam."

Lamela a "milliomosok" utánpótlásában nevelkedett, 2009-ben debütált a profik közt, és a 2010-2011-es szezonban kapott először állandó játéklehetőséget a River első csapatának soraiban. Hamar hatalmas érdeklődés mutatkozott szolgálatai iránt Európából, 2011-ben az AS Roma szolgálatába szegődött, két évvel később pedig a Tottenham csapata igazolta le. A szélsőként és támadó középpályásként is bevethető tehetséges argentin labdarúgó számára a 2015-2016-os idény sikerült egyénileg a legjobban, hiszen 11 találatig jutott. Több idényben kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták, így nem mindig tudta kihozni magából a maximumot, kétségkívül megrekedt egy bizonyos szinten.

Az egykori River-nevelésű nyolc idényt húzott le a Spurs soraiban, mígnem a 2021-2022-es idényre kölcsönadták őt a Sevillához. Lamela az andalúziai egyesület színeiben 16 mérkőzésen négyszer volt eredményes, ám novemberben egy súlyos vállsérülés miatt hosszabb kihagyásra kényszerült, és azóta sem térhetett még vissza.

Pályafutása során 2011 és 2018 között 25 alkalommal lépett pályára az argentin válogatottban, az elmúlt években viszont nem kapott meghívót a nemzeti csapatban. Ez idő alatt összesen háromszor volt eredményes a címeres mezben, a 2016-os centenáriumi Copa Américán két találat fűződött a nevéhez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4916816922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása