Futballtangó

Visszavonult a River Plate trófeahalmozó játékosa

2024. február 18. - _Adamo_

maidanariv.JPG

Miután a 2023-as naptári esztendő végeztével távozott a River Plate csapatától, Jonathan Maidana nemrégiben bejelentette visszavonulását a labdarúgástól.

A River Plate együttesétől a tavalyi év végén szerződése lejártával távozó rutinos hátvéd, Jonathan Maidana befejezte aktív pályafutását.

A 38 éves hátvéd karrierje kezdeti szakaszában 2005 és 2008 között még az ősi rivális Boca Juniorst szolgálta, majd egy rövid ideig Európában az ukrán Metaliszt Harkiv futballistája volt, onnan kölcsönben megfordult hazájában a Banfield alkalmazásában is. Maidana először 2010-ben került a Riverhez, melyet akkor első nekifutásra 2019-ig erősített, ezalatt csaknem 200 tétmeccsen viselte az átlóscsíkos szerelést. Ramón Díaz és Marcelo Gallardo regnálása alatt az együttes vitathatatlan vezéregyéniségévé nőtte ki magát. A védelem alappilléreként a pályán sokszor csendes, az öltözőben viszont rendkívül hangos motivátorként kőkeményen, sallangmentesen tette a dolgát.

A rutinos labdarúgó mindkét megszakítása alkalmával nyert egy-egy argentin bajnoki címet a csapatával, valamint az elsőben tevékeny részt vállalt a 2015-ös és a 2018-as Libertadores-kupa-győzelmekből. Emellett a csapat tagja volt az ominózus 2011-2012-es másodosztályú szereplés és feljutás idején. Számos egyéb siker mellett 2014-ben Copa Sudamericanát, 2015-ben és 2016-ban dél-amerikai Szuperkupát nyert az együttessel.

Maidana összesen 16 trófeát nyert a River játékosaként, melynél csak Leonardo Ponzio (17 cím) volt termékenyebb.

2019 után két évet a mexikói Deportivo Toluca alkalmazásában töltött, majd 2021 februárjában visszatért a "milliomosokhoz". Maidana a klubnál töltött második időszakban már inkább egyfajta veterán kiegészítő szerepet töltött be, csaknem három év alatt 38 mérkőzésen jutott szóhoz, miközben már egyre többször bajlódott sérülésekkel, így nem mindig tudta a tőle megszokott teljesítményt nyújtani.

A két megszakítás alatt együttesen 319 mérkőzésen viselte a csapat színeit, ezalatt kilenc alkalommal volt eredményes. Legelső gólját a 2010-es Aperturában éppen a Boca elleni Superclásicón szerezte.

Maidana legjobb évei során 2011 és 2016 között összesen öt mérkőzésen lépett pályára az argentin válogatottban.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5618327831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása