Futballtangó

Sorsoltak az argentin bajnokság következő idényére

2022. január 12. - _Adamo_

sorteo-copa-lpf_862x485.jpg

Egy hónap múlva veszi kezdetét az argentin első osztályú bajnokság 2022-es első kiírásának küzdelemsorozata, a Copa de la Liga Profesional elnevezésű versengés. A keddi napon kitűzték a sorozat alapszakaszának menetrendjét.

A mindig szövevényes lebonyolítással rendelkező argentin bajnokság első osztályú mezőnyében a tavalyihoz hasonlóan, 2022-ben ugyancsak két különböző kiírás alkalmával mérik össze tudásukat egymással a klubok. Az első, tavaszi, ligakupa-szerű versengés alkalmával a 28 első osztályú csapatot két 14 tagú csoportba sorolták. Egymás legnagyobb ellenfelei külön csoportokba kerültek, így a "riválisok fordulójával" együtt minden csapat 14 mérkőzést játszik az első körben, majd az alapszakasz végeztével az első négy-négy helyezett folytathatja az egyenes kieséses szakaszban. A negyeddöntőben a csoportelsők a másik csoport negyedik helyezettjeivel, a másodikok a harmadikokkal játszanak hazai pályán, majd az elődöntők és a döntő semleges helyszínen kerül(nek) megrendezésre.

Az idei első bajnoki kiírás első fordulóját a február 11-től kezdődő hétvégén tartják, az alapszakasz utolsó körére május 8-án kerülne sor. A legjobban várt forduló a "riválisok köre" a március 20-i hétvégén kerül megrendezésre, amikor egész hétvégén a legnagyobb ellenlábasok találkoznak egymással. (A bajnokság hetedik fordulójában River-Boca, Independiente-Racing, Rosário-Newell's, Gimnasia-Estudiantes rangadókra is sor kerül.) Ezt követően indul a rájátszás, melynek fináléját május 22-én rendezik.

Az idei első idény befejezése után egy-két héttel pedig már kezdődne is a következő kiírás, melyben a 28 csapat egy mezőnyben vív 27 fordulót egymással, rendszerint felcserélődnek majd a pályaválasztások az első kiíráshoz képest. A két sorozat bajnoka megmérkőzik egymással a Bajnokok Trófeájáért (Trofeo de Campeones), és az első sorozat nyertese ugyancsak kvalifikálja magát a Libertadores-kupába.

A Copa de la Liga Profesional csoportbeosztása


A csoport:

Talleres Córdoba, San Lorenzo, Defensa y Justicia, Sarmiento Junin, Banfield, Argentinos Juniors, Gimnasia La Plata, Racing Club, Unión Santa Fé, Atlético Tucumán, River Plate, Newell’s Old Boys, Patronato, Platense.

B csoport:

Godoy Cruz, Huracán, Arsenal Sarandí, Barracas Central, Lanús, Vélez Sarsfield, Estudiantes La Plata, Independiente, Colón, Central Córdoba, Boca Juniors, Rosario Central, Aldosivi, Tigre.

A Copa de la Liga Profesional menetrendje

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr416810594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása