Futballtangó

Visszavonult a veterán argentin kapus

2021. december 21. - _Adamo_

lux.jpg

Leonardo Ponzio visszavonulása mellett egy másik veterán játékosától is elbúcsúzott az idei argentin bajnok River Plate csapata, Germán Lux ugyanis szögre akasztotta kapuskesztyűit.

A River Plate alkalmazásában két különböző megszakítás alatt több mint tíz évet töltő 39 éves rutinos kapus, Germán Lux a minap közösségi oldalán keresztül jelentette be visszavonulását:

"Hamarosan 40 éves leszek, így eljött a lezárás ideje. A Marcelo Gallardóval folytatott pozitív beszélgetésemet követően szeretném jelezni, hogy befejezem a pályafutásomat. Annak idején 15 évesen kerültem a csapathoz, és a klub mind emberileg, mind szakmailag megfelelő kiképzést adott. 25 évesen új kihívásokat kerestem, légiósnak álltam, majd az európai futball töltött tíz év után visszatértem egy újabb ciklusra, amelyet mindörökre az emlékezetemben és a szívemben fogok hordozni. Az egyesület a második otthonom lett, érzelmileg kötődöm hozzá.

Szeretnék köszönetet mondani az egyesületnek, edzőimnek, csapattársaimnak és a szurkolóinak. Minden egyes napját élveztem, számtalan nagyszerű embert ismertem meg, akik az évek során rengeteg segítséget nyújtottak. Lehetetlen lenne most név szerint felsorolni őket. A River Plate egy igazi, nagyszerű család, hatalmas ölelést küldök mindenki számára nagy szeretettel. Köszönöm!"

A "Poroto" becenévre hallgató Lux 1998-ban került a River Plate alkalmazásába, a felnőtt csapatban 2001-ben mutatkozott be, melyet első alkalommal 2007-ig erősített. Spanyolországban egy évtizedet töltött a Mallorca (2007-2011) és a Deportivo La Coruna (2011-2017) csapatánál, majd hazatért a "milliomosokhoz", melyet mostanáig szolgált, noha jobbára csak harmadik számú választott volt a posztjára.

Az egykori ötszörös felnőtt argentin válogatott kapus összesen 107 mérkőzésen védett a buenos airesi óriásklub színeiben, ezen találkozók alatt 120 találatot kapott, 29 mérkőzést hozott le gól nélkül és összesen kilenc trófeát nyert a klub játékosaként.

Lux az argentin korosztályos nemzeti csapattal 2001-ben U20-as világbajnokságot, 2004-ben Olimpiát nyert.

lux1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr916789248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása