Futballtangó

Ignacio Scocco visszavonult

2021. december 13. - _Adamo_

scocco.jpg

Az aktuális argentin bajnoki idény végeztével 36 évesen bejelentette visszavonulását a River Plate és a Newell's Old Boys egykori kiváló támadója, Ignacio Scocco.

Maxi Rodríguez búcsúja után újabb veterán emblematikus figura köszönt el a Newell's Old Boys csapatától, miután a vasárnapi napon Ignacio Scocco közölte, hogy szögre akasztja a stoplist.

Az 1985-ös születésű befejező csatár a NOB saját nevelésű játékosa volt, és karrierje során számtalan alkalommal tért vissza újra és újra nevelőegyesületéhez, ahol rendszerint felhívta magára a figyelmet zseniális góljaival. Első megszakítása alkalmával 2003 és 2006 között erősítette a rosáriói egyletet, mellyel a 2004-es Apertura megnyerésével ünnepelhetett bajnoki címet.

Scocco első ízben 2006-ban állt légiósnak és a mexikói Pumas UNAM, majd a görög AEK Athén soraiban szerepelt, mígnem az Egyesült Arab Emírségekbeli Al-Ain csapatától tért haza. Visszatérése után 13 góljával az argentin bajnokság gólkirálya lett, miközben a Newell's a második helyen végzett az Inicialban, majd a 2013-as Final kiírást megnyerték a Vélez Sarsfield legyőzésével. Az akkoriban a helyi bajnokság legjobb csatárai közé tartozó Scoccót állítólag a Fenerbahce és az Atlético Madrid is vitte volna, átigazolásának feltételeiről azonban egyik csapattal sem tudtak megállapodni.

2013-ban a brazil Internacional csapatához szerződött, majd 2014-ben az angol Sunderland csapatánál tett egy kósza kitérőt. Ezt követően újabb három éven át a Newell'st erősítette, hogy aztán 2017-től 2020-ig kipróbálja magát a River Plate együttesében. Scocco bár eleinte jobbára kiegészítő ember volt, időről időre így is képes volt fontos szerepet játszani és helyet követelni magának Marcelo Gallardo brillírozó csapatában. 2018-ban elhódították a Libertadores-kupát, egy évvel később döntőt játszottak a sorozatban, valamint két hazai kupát, illetve egy-egy argentin és dél-amerikai szuperkupát nyertek.

Szerződése lejártával tavaly nyáron újra visszatért a Newell's csapatához, amely soraiban az idei első kiírást tíz meccsen két, a másodikat 21 fellépés alatt öt találattal zárta.

Scocco a három különböző megszakítás alkalmával együttesen 79 gólt szerzett a "leprások" mezében és összesen 204 alkalommal viselte a csapat szerelését.

Az argentin válogatottban egyetlen hivatalos meccset játszott: 2012-ben a brazilok ellen Superclásico de las Américas keretein belül két gólt szerzett, ám hiába értékesítette később a maga kísérletét, az Albiceleste végül büntetőkkel vereséget szenvedett. Korábban José Pékerman és Alfio Basile is meghívta, de csak kerettagságig jutott, vagy nem hivatalos találkozón jutott szóhoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1316782054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása