Futballtangó

Ki követheti Gallardót a River Plate kispadján?

2021. december 03. - _Adamo_

gallardo9.JPG

Az argentin bajnoki címet megnyerő River Plate csapatánál a helyi híresztelések szerint Marcelo Gallardo minden korábbinál közelebb áll ahhoz, hogy a naptári esztendő végeztével elhagyja szeretett klubját.

A dél-amerikai sajtó úgy tudja, hogy a River Plate sikeredzője, Marcelo Gallardo komolyan elgondolkozott azon, hogy nem hosszabbítja meg a 2021-es naptári esztendő végén lejáró szerződését, hanem elfogadja az uruguayi válogatott által kínált szövetségi kapitányi pozíciót. "Muneco" ebben az esetben a legendás tanárt, a tizenöt esztendő után menesztett Óscar Tabárezt követhetné a Celeste élén.

Gallardo 2014 óta 13 trófeát nyert a River Plate edzőjeként, a hőn áhított bajnoki címet éppen a mostani, 2021-es országos bajnoki kiírásban hódították el először, miközben hat alkalommal nyertek nemzetközi trófeát. Az igazi terepe az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát. A klub egykori kiváló játékosának irányításával a "milliomosok" 2015-ben és 2018-ban a Libertadores-kupát, 2014-ben a Copa Sudamericanát nyerték meg, három alkalommal pedig a Recopa Sudamericanát zsebelték be.

Egyelőre még nem tudni, hogy miként dönt Gallardo, de az ottani sajtó szerint a River már felkészült az ikonikus magasságba emelkedő szakember távozására, és a háttérben elkezdte a lehetséges utódok feltérképezését.

Az argentin média várakozásai szerint az egyik legfőbb esélyes a São Paulótól októberben menesztett Hernán Crespo lehet, aki egyértelműen egy megfelelő ajánlatra vár, hiszen a San Lorenzo már jó ideje ostromolja, de nem volt hajlandó elfogadni ajánlatukat. "Valdanito" kiválóan ismeri a klub kultúráját, hiszen annak idején maga is a River nevelése volt, 1996-os távozása óta azonban eddig nem tért vissza a csapathoz. A tavaly a Defensával Copa Sudamericanát és Recopa Sudamericanát nyerő tréner hazatérésére komoly esély lehet, és sokan a legnagyobb favoritnak tartják őt a River padjára. Crespo 46 éves, csak fél évvel idősebb Gallardónál, bár kétségkívül edzőként még jóval kevesebbet bizonyított.

Pablo Aimar személyében egy másik egykori helyi nevelést is emleget a sajtó. A Valencia és a Benfica egykori kiválósága még edzői karrierje elején áll. Noha 2017 óta az U17-es válogatottat irányítja, egyúttal évek óta tagja Lionel Scaloni felnőtt válogatott élén álló stábjának. A 40 esztendős szakember egyelőre keveset bizonyított, de komoly potenciál rejlik benne, joggal láthatják benne azt, amit éppen Gallardo kinevezésekor láttak a mostani ciklusa megkezdése előtt. Akár ő lehet a megfelelő utód a staféta átvételére, és az elmúlt években megalapozott irány tovább vitelére.

Szintén lehetséges opció lehet a Talleres Córdoba csapatát évek óta sikeresen irányító Alexander Medina kinevezése. A 43. életévében járó uruguayi tréner klubja az aktuális idényben már döntős a Copa Argentinában, és a River mögött a második helyet birtokolja a bajnokságban. Két évvel ezelőtti kinevezése óta a korlátolt lehetőséggel bíró Tallerest új alapokra helyezte és vitathatatlanul az ország legjobb klubjai közé emelte. Egyértelmű, hogy eljött számára az idő, hogy nagyobb csapatnál is bizonyítsa képességeit, akár ez a River is lehet 2022-től.

A paraguayi válogatott éléről a közelmúltban távozó Eduardo Berizzo nevével szintén találkozhatunk, bár ő aligha lehet a legfőbb kiszemelt a posztra. Az 52 éves kormányos több éven át Spanyolországban edzősködött, az elmúlt években pedig szövetségi kapitány volt, tíz éve nem dolgozott hazájában. Annak idején játékosként ugyancsak erősítette a Rivert.

rivercampeon1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5316771846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása