Futballtangó

A bajnoki cím kapujában a River Plate

2021. november 22. - _Adamo_

riverplatense.jpg

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) legutóbbi játéknapján aratott győzelmével a River Plate négy fordulóval a vége előtt már 9 ponttal előnnyel áll a Talleres Córdoba előtt az első helyen.

A River Plate csapata a 2021-es kiírás első 21 fordulója aratott 15 győzelem mellett négy döntetlent és két vereséget regisztrált, így a bajnoki menetelés hajrájában a hőn áhított bajnoki cím kapujába ért. A "milliomosok" 2014 óta bár több nemzetközi címet nyertek, a hazai bajnokságot nem sikerült elhódítaniuk. Marcelo Gallardo edzőként először ünnepelhetne bajnoki sikert szeretett csapatával:

"Az első félidőben nagyszerűen alakultak a dolgaink, a másodikban viszont kicsit elkényelmesedtünk és könnyen bajba kerülhettünk volna. Be kellett volna lőni a második gólt, hogy nyugodtabb legyen a befejezés, emiatt kicsit mérges vagyok. De a lényeg, hogy megvan az újabb három pont és ismét fontos meccset nyertünk meg"

- jegyezte meg a tréner a Platense idegenbeli, 1-0-s legyőzését követően.

A csapat legnagyobb tehetsége, Julián Álvarez osztotta a véleményét: "nehéz mérkőzést húztunk be, lehetett volna könnyebb dolgunk, de megvan. Egyelőre nem gondolunk a bajnoki címre, nyilván nagyszerű lenne, hazai pályán ünnepelni, de korai lenne még erről beszélni".

A 21 éves támadó egyébiránt abszolút főszereplője a "milliomosok" fantasztikus menetelésének, 17 mérkőzésen szerzett 16 góljával vezeti a bajnokság góllövőlistáját, és számtalan fontos találattal segítette értékes pontokhoz csapatát. Nem csoda, hogy számtalan európai topcsapatnál felmerült már a neve, az elkövetkezendő évek meghatározó argentin támadója lehet belőle.

Az argentin rekordbajnok River Plate 36 alkalommal hódította el a bajnoki elsőséget, de 2014-es végső győzelme óta egyszer sem. Gallardo az elmúlt hét esztendő során 12 trófeát nyert az együttessel, ám egyszer sem jött össze hazai bajnokságot nyerni, viszont hat alkalommal hódítottak el nemzetközi trófeát. Az igazi terepe egyelőre az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát.

marcelo-gallardo_862x485_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8116761398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása