Futballtangó

Újabb sérülések az argentin válogatottnál

2023. szeptember 28. - _Adamo_

angel-correa-and-rodrigo-de-paul-of-atletico-madrid-against-elche-cf-la-liga.jpg

A világbajnoki címvédő argentin válogatott két győzelemmel kezdte szereplését a 2026-os világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában, majd hamarosan újabb mérkőzéseket játszhat.

Ecuador 1-0-s legyőzése után az argentin válogatott a dél-amerikai világbajnoki selejtezők második fordulójában Bolívia vendégeként 3-0-ra diadalmaskodott, így százszázalékos teljesítménnyel abszolválta a szeptemberi mérkőzéseit.

A szeptemberi mérkőzéseken sérülés miatt Paulo Dybala és Marcos Acuna sem kaphatott lehetőséget, mint ahogyan nem volt ott a nemzeti csapatban a világbajnokságról is sérülés miatt lemaradó Giovani Lo Celso sem. A csapathoz közelálló forrásnak tekinthető Gastón Edul információi szerint amennyiben újabb problémák nem jönnek közbe, akkor valamennyien újra meghívót kaphatnak a következő meccsekre.

Ugyanakkor az elmúlt időszakban az Atlético Madrid két argentin alapembere, Rodrigo De Paul és Ángel Correa is lábsérülést szedett össze, amely következtében egyelőre mindkettőjük játéka kérdéssé vált a soron következő találkozókon.

Az argentin válogatott a kvalifikáció folytatásában október 12-én Paraguayt fogadja a Buenos Aires-i Monumentalban, majd 18-án Peru otthonába látogat.

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:


1. Brazília 6 pont (2 meccs)
2. Argentína 6 pont (2 meccs)
3. Kolumbia 4 pont (2 meccs)
4. Uruguay 3 pont (2 meccs)
5. Venezuela 3 pont (2 meccs)
6. Paraguay 1 pont (2 meccs)
7. Peru 1 pont (2 meccs)
8. Chile 1 pont (2 meccs)
9. Ecuador 0 pont (2 meccs)*
10. Bolívia 0 pont (2 meccs)

(*=3 pont levonás)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3418223501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása