Futballtangó

Palacio még mindig nem hagyja abba, de nem is tér haza

2021. augusztus 18. - _Adamo_

A Boca Juniors és az argentin válogatott egykori közismert csatára már több mint egy évtizede Olaszországban játszik, és bár idén nyáron szabadon igazolható lett, továbbra sem változtat földrajzi állomáshelyén.

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Brescia csapata ugyanis a szerdai napon jelentette be, hogy egyéves megállapodást kötött a 39 éves veterán argentin támadóval, aki pályafutása során már a negyedik különböző olasz csapatban szerepelhet.

A rutinos argentin csatár hazájában az Huracán de Tres Arroyos, a Banfield és a Boca Juniors együttesében szerepelt. Legnagyobb sikereit érthető módon legutolsó állomáshelyén érte el, a "genovai arany-kékek" színeiben 2005 és 2009 között 185 pályára lépés alatt 82 gólt szerzett és ikonikus csatárpárost alkotott Martín Palermóval, miközben a patinás fővárosi egylet többek közt három bajnoki címet és 2007-ben Libertadores-kupát nyert vele a soraiban.

Palacio ezt követően a Genoa kedvéért hagyta el a Bocát, melyben három év alatt 100 mérkőzésen 38 gólig jutott - ebből 21-et az utolsó, 2011-2012-es idényben jegyzett. Ezen kiváló teljesítményével nyert jogosultságot arra, hogy leigazolja őt az akkoriban az ország legjobbjai között számon tartott Inter együttese. Az argentin gólvadász első idényében 22, a másodikban 19 egységig jutott a Nerazzurri színeiben, később viszont egyre szerényebben muzsikált és kiszorult a kezdőből. Ennek ellenére Palacio 2012-től egészen 2017-ig állt a milánói gigász alkalmazásában, a csapat színeiben pedig 58 találatot szorgoskodott össze 169 pályára lépése alkalmával.

35 évesen azonban még mindig korántsem volt vége a légiós kalandjainak, ugyanis ezen a nyáron leszerződött a Bologna gárdájához, melyet egészen az előző szezon végéig hűségesen szolgált. Palacio már volt csapata legjobb góllövője, de a Rossoblú színeiben tapasztalt kiegészítő emberként segítette csapatát, az elmúlt években csapatkapitány volt, összességében pedig négy év alatt 20 gólt szerzett a csapatban. Idén májusban jegyzett mesterhármasával a topligák történetének valaha volt legidősebb triplázó játékosa lett, mivel a Fiorentina elleni 3-3-as döntetlen napján 39 évesen és 86 naposan érte el ezt a bravúrt. Ezzel Palacio Olaszországban a világbajnok legenda Silvio Piola 1950 óta fennálló korrekordját döntötte meg, aki annak idején a Novara mezében 37 évesen és 41 naposan triplázott. A 2014-ben világbajnoki ezüstérmes Palacio az európai topligákat tekintve is csúcstartó lett: a Premier League-ben Teddy Sheringham (37 év 146 nap), a Bundesligában Claudio Pizarro (37 év 151 nap), a La Ligában Joaquín (38 év 140 nap) tartja a rekordot.

Az argentin válogatottban 27 pályára lépést vállaló csatár tagja volt az Albiceleste 2014-es vb-döntős csapatának. Palcio pedig idén nyáron sem vonult vissza, és egyelőre a hazai levezetés sem lehet aktuális számára, pedig egykori csapata, a Boca Juniors komoly gondokkal küzd, és bizonyára egy rutinos csatár sem jönne rosszul. Ezzel szemben továbbra is Olaszországban fog játszani, még ha egy osztállyal ugyan most lejjebb is, és egyre kevesebb az esély rá, hogy láthatjuk őt még Argentínában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9016664254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása