Futballtangó

A River Plate a harmadik meccsét is megnyerte a Libertadores-kupában

2024. április 26. - _Adamo_

riverlib3.JPG

Ezen a héten rendezték meg a Libertadores-kupa csoporkörében a harmadik forduló mérkőzéseit.

Az argentin csapatok közül a legjobban rajtoló River Plate továbbra is őrzi százszázalékos mérlegét, miután Martín Demichelis együttese 2-1-es győzelmet aratott a paraguayi Libertad vendégeként. A "milliomosok" korábban a venezuelai Deportivo Táchirát idegenben, az uruguayi Nacionalt pedig hazai környezetben múlták felül, így kilenc ponttal hibátlanul vezetik a csoportjukat és minden esélyük megvan arra, hogy hamarosan bebiztosíthatják a továbbjutást.

A Talleres Córdoba a héten a chilei Cobresal idegenbeli 2-0-s legyőzésével ugyancsak megtartotta vezető helyét a B csoport élén, miután a La T korábban legyőzte a brazil Sao Paulót és ikszelt az ecuadori Barcelona SC-vel. Walter Ribonetto csapata féltávnál nagyon jól áll, ráadásul a hátralévő három meccséből kettőt hazai pályán vívhat, így még ha nehéz ellenfelei is vannak, nem tűnik lehetetlennek a továbbjutás és akár a csoportelsőség sem.

Az Estudiantes La Plata és a Rosário Central kilátásai egyaránt romlottak a harmadik fordulóban, jelenleg mindketten négy-négy ponttal állnak a négyesükben. A Pincha hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a gól pillanatában már csak tíz emberrel játszó brazil Grémiótól, így a rendkívül szoros C csoportban csak a harmadik helyet foglalja el a chilei Huachipato és a bolíviai The Strongest mögött. Sokat ért volna a győzelem vagy legalább a pontszerzés az eddig nullapontos brazil csapat ellen, rádásul a következő fordulóban a La Paz-i magaslatra látogatnak, ahová általában nem nyerni járnak a csapatok. Eközben a Canalla csupán 1-1-es döntetlenre volt képes csoportja leggyengébb ellenfele, a venezuelai Caracas otthonában, így a második helyen áll a hibátlan Atlético Mineiro mögött, de egy ponttal az uruguayi Penarol előtt - valószínűleg utóbbival kell majd megvívnia a továbbjutásért.

Ezzel szemben az elmúlt hetekben edzőt is váltó San Lorenzo 1-0-s vereséget szenvedett az uruguayi Liverpool Montevideótól, így egyetlen ponttal csak sereghajtó a Palmeiras és az ecuadori Independiente del Valle által erősített négyesben. A Ciclón számára valószínűleg innentől már csak a szép búcsú, és esetleg a Copa Sudamericana-folytatást érő harmadik hely megszerzése lehet cél.

A Libertadores-kupa csoportjainak aktuális állása:

 

libertadorescs3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5218390339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gosztonyi Nándor 2024.04.26. 16:59:44

Hol tudom nézni a libertadores kupát és az argentin bajnokságot tud valaki egy stream szolgáltatot vagy tv csatornát
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása