Futballtangó

Három argentin csapat jutott be a 16 közé a Libertadores-kupában

2024. május 31. - _Adamo_

borjarivertachira.jpg

Ezen a héten rendezték meg a Libertadores-kupa csoportkörének hatodik, utolsó fordulós mérkőzéseit.

A Libertadores-kupában rajthoz álló öt argentin csapat közül hárman jutottak tovább a sorozat nyolcaddöntőjében, a maradék két együttes közül az egyik biztosan, a másik még talán folytathatja szereplését a Copa Sudamericanában.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott River Plate az egész főtáblán a legtöbb pontot szerezte, miután öt győzelem és egy döntetlen révén 16 ponttal nyerte meg a csoportját. Martín Demichelis együttese az utolsó fordulóban magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a sereghajtó venezuelai Deportivo Táchira felett, így bebiztosította csoportelsőségét az uruguayi Nacional és a paraguayi Libertad előtt.

A Talleres Córdoba hiába várta csoportelsőkét az utolsó fordulót, a La T 2-0-s vereséget szenvedett a Sao Paulo vendégeként, így a brazil együttes jobb gólkülönbségével csoportelső lett, az argentin csapatnak meg kellett elégednie a második helyezéssel, ami az eddigi kiváló szereplés fényében némi csalódás lehet. Ebben a csoportban még az ecuadori Barcelona SC és a chilei Cobresal kapott helyet.

Ezzel szemben a San Lorenzo számára bravúrral ért fel, hogy megszerezte a második helyet az F csoportban, hiszen az edzőváltáson is átesett Ciclón a nyolc pontjából hetet az utolsó három meccsén gyűjtött be. A fővárosi csapat az utolsó fordulóban gól nélküli döntetlent harcolt ki az egyik legnagyobb favorit, a Palmeiras otthonában, ami elegendő volt ahhoz, hogy egy ponttal megelőzze az ecuadori Independiente del Vallét, és bejusson a legjobb 16 közé.

Mindez nem sikerült a Rosário Centralnak, amelynek győznie kellett volna a Penarol otthonában rendezett sorsdöntő meccsen, a Canalla azonban 2-1-es vereséget szenvedett Montevideóban, így hét ponttal csak harmadik lett az Atlético Mineiro által megnyert négyesben. Miguel Ángel Russo csapata a Copa Sudamericana playoff-körben folytathatja szereplését.

Az elhalasztott meccsek miatt meglehetősen kaotikus képet mutató C csoportban az Estudiantes La Plata 4-3-as vereséget szenvedett a chilei Huachipatótól, így már biztosan nem juthat be a 16 közé. Mindez azért kellemetlen meglepetés, mert a Pincha a tavalyi Copa Argentina és az idei Copa de la Liga Profesional győzteseként önbizalommal telve várta a sorozatot, azonban öt meccsen csak négy pontot szerzett, egy góllal elveszítve az utolsó három meccsét. A Grémio két elmaradt meccsét a jövő héten pótolják, az Estudiantes is ellátogat még hozzájuk, azonban a piros-fehérek már csak akkor csíphetik el a harmadik helyet, ha a brazilok nem győznek a chilei gárda ellen, valamint legyőzik a Grémiót - erre a két dologra pedig elég kevés az esély, így sokkal valószínűbb, hogy csoportutolsóként befejezik az idei nemzetközi szereplést. A The Strongest már biztosan továbbjutott a csoportból, csak az a kérdés, hogy az első vagy a második helyen.

Azok után, hogy tavaly négy, az azt megelőző két évben pedig egyaránt hat argentin csapatért szoríthattunk a nyolcaddöntőben, idén 2020-hoz hasonlóan csak hárman jutottak be a legjobb 16 közé.

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének sorsolását jövő hétfőn tartják, amikor már kitűzik az egyenes kieséses szakasz végső ágrajzát, de a C csoport első és második helyezettjének kiléte ekkor még nem lesz ismert.

Az egyes csoportok harmadik helyezettjei a Copa Sudamericana playoff-körben folytatják, ahol a második számú sorozat csoportmásodikjaival találkoznak a 16 közé kerülésért. Ezeket a párosításokat szintén hétfőn húzzák ki.

A Libertadores-kupa csoportjainak végeredménye (kivéve a C csoportot):

 

libcsopv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2918417599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása