Futballtangó

A Rosário Central nyerte a Copa de la Liga Profesionalt

2023. december 17. - _Adamo_

rosariocopa.jpg

A Rosário Central végső sikerével zárult az idei második argentin bajnoki kiírás, a Copa de la Liga Profesional, miután a Canalla a szombati döntőben 1-0-ra diadalmaskodott a Platense ellen.

A Copa de la Liga Profesional döntőjében a Rosário Central 1-0-ra győzött a Platense ellen Santiago del Esteróban.

Az első játékrész során mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a Central több támadást vezetett, a Platense inkább a kontrákra rendezkedett. Végül öt perccel a felvonás lefújása előtt Maximiliano Lovera több védővel a nyakán megindult az ellenfél kapuja felé, betört a tizenhatoson belülre és ajtó-ablak helyzetből elegánsan Macagno kapujába pöccintett. A második félidőben a hátrányban lévő Platense számára volt sürgősebb, amely igyekezett az egyenlítésért, azonban kevés érdemi lehetőséget tudott kialakítani. A Rosário kedvére kontrázhatott, melyekből nem egyszer közel járt a mindent eldöntő második gól megszerzéséhez. A rendes játékidő legvégén a Platense Suso kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott, Martín Palermo legénysége már képtelen volt kiegyenlíteni, így a Central hódította el a trófeát.

A korábbi hatszoros bajnok Rosário Central először nyerte meg a Copa de la Liga Profesional sorozatot.

A Canalla győzelme egyúttal azt jelentette, hogy a Platense nem jutott ki a nemzetközi porondra, a Rosário pedig már korábban biztosította Libertadores-kupa-indulását. Továbbá a San Lorenzo a Libertadores-kupa 2024-es kiírásának főtáblájára, a Godoy Cruz a selejtezőkbe került, míg az Argentinos Juniors a Copa Sudamericanában méretheti meg magát.

Rosário Central - Platense 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lovera (40.), ill. -
Kiállítva: - ill. G. Suso (89.)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr718282733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása