Futballtangó

Bemutatkozott az argentin labdarúgás nagy tehetsége

2023. június 25. - _Adamo_

echeverridebut1.jpg

A sokak által az argentin labdarúgás leendő korszakos meghatározó játékosának tartott Claudio Echeverri csapata legutóbbi mérkőzésén bemutatkozott a felnőttek között a helyi rekordbajnok színeiben.

Az argentin bajnokság 2023-as első, Liga Profesional elnevezésű kiírásának legutóbb, 21. fordulójában a River Plate 3-1-es győzelmet aratott az újonc Instituto ellen. A második félidőben csereként pályára lépett a "milliomosok" nagy ígérete, Claudio Echeverri, aki a profik közti debütálása alkalmával biztosította az előkészítést csapata harmadik gólja előtt.

A River korosztályos csapataiban és az argentin U17-es válogatottban is remekül muzsikáló ifjú tehetség hetek óta tagja volt a felnőtt csapat meccskeretének, így bármikor debütálhatott, a córdobaiak ellen több mint félóra jutott neki a második féliőben.

"Tudtam, hogy bármelyik meccsen sor kerülhet rá, ezért izgultam, de készen álltam. Sokat beszéltek róla mostanában, kicsit ideges voltam. Örülök, hogy jól sikerült, élveztem a játékot" - jegyezte meg a fiatal játékos.

Echeverri 17 éves 5 hónapos és 20 napos volt a bemutatkozás napjáncsak egy nappal volt idősebb, mint amikor Gonzalo Higuaín lejátszotta első meccsét a felnőttek közt. A "milliomosok" színeiben Echeverri minden idők 18. legfiatalabb debütálója. Az idevonatkozó listát Mateo Musacchio 16 éves, 3 hónapos és 15 naposan vezeti, de például Pablo Aimar és Javier Saviola sem volt még 17 éves, amikor átesett a kereszttűzségen.

A találkozó lefújása után a kisördög (El Diablito) becenévre hallgató játékos hosszasan ölelgette Martín Demichelis vezetőedzőt és segítőit, Germán Luxot és Javier Pinolát, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy valóra vált egy fiatal tehetség álma.

"Hét éve vagyunk itt, és mindennap erről álmodott, hogy végre bemutatkozhasson a felnőttek között" - mesélte a játékos édesanyja könnyeivel küzdve.

Echeverri előtt még hosszú út áll, hogy egy napon valóban a nagy elődök nyomába érjen. A tehetsége adott hozzá  és a legjobb helyen van ahhoz, hogy egy napon tényleg a legjobbak között említhessük a nevét. Egyelőre azonban lépésről lépésre kell haladnia és az lenne a legfontosabb, hogy minél többször, idővel majd rendszeresen játéklehetőséghez jusson a felnőttek közt, hogy tovább folytatódjon a fejlődése.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8018152644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása