Futballtangó

Negyedik lett az argentin válogatott az U17-es világbajnokságon

2023. december 07. - _Adamo_

ruberto-echeverri.JPG

A nagyszerű kezdés és a bizakodásra okot adó folytatás után az argentin korosztályos válogatott legjobb dél-amerikai csapatként negyedik lett a közelmúltban Indonéziában megrendezett U17-es világbajnokságon.

Az argentin U17-es válogatott hat pontjával az első helyen zárta a csoportját az U17-es világbajnokságon.

Diego Placente csapata egy kellemetlen vereséggel kezdte szereplését, ugyanis az első mérkőzésén 2-1-re kikapott Szenegáltól. Az afrikai válogatott már a találkozó elején vezetéshez jutott, nem sokkal később pedig újból betalált, a "gauchók" erejéből csak a szépítésre futotta Agustín Ruberto jóvoltából a hosszabbításban. Néhány nappal később Japán 3-1-es legyőzésével sikerült javítani, mely során Claudio Echeverri és Valentino Acuna találatai nyolc perc alatt kétgólos vezetést eredményeztek, majd az ázsiai válogatott szépítése után a hajrában ismét Ruberto köszönt be. Az utolsó csoportmeccsen Argentína 4-0-ra győzött Lengyelország ellen, miután a harmadik meccsén is eredményes Ruberto mellett Thiago Laplace, Ian Subiabre és Santiago López talált még be.

Miután a csoportban három hatpontos csapat végzett, köztük a gólkülönbség rangsorolt, így az argentinok nyerték meg a csoportot. A nyolcaddöntőben Venezuela ellen a vártnál simább, 5-0-s argentin győzelem született. Az Albiceleste fiataljai egy öngóllal szerezték meg a vezetést, majd López és Echeverri még az első félidőben betalált, a szünet után pedig Ruberto duplázott, így fölényes diadal lett a vége.

A legjobb nyolc között egy újabb dél-amerikai ellenfél következett, méghozzá klasszikus rangadó Brazília ellen, melyen Echeverri három találattal járult hozzá a 3-0-s sikerhez.

Őt megelőzően utoljára bármilyen korosztályú tétmérkőzésen argentin válogatott játékos 98(!) évvel ezelőtt lőtt mesterhármast Brazília ellen. Az 1925-ös a Campeonato Sudamericanón Manuel Seoane zörgette meg háromszor a brazilok kapuját egy 4-1-es argentin siker alkalmával, majd a tornát is megnyerték.

Ezt követően az elődöntőben sikerült 3-3-as döntetlent kiharcolni Németország ellen Ruberto mesterhármasával, a szétlövések során azonban az európai válogatott bizonyult jobbnak, így a döntőbe jutás nem jött össze.

A torna bronzmérkőzésén az argentin válogatott 3-0-s vereséget szenvedett Mali ellen, így a negyedik helyen zárta a viadalt.

A végső győztes Németország lett, miután 2-2-es döntetlen után tizenegyesrúgásokkal legyőzte Franciaországot.

A torna aranycipőse Agustín Ruberto lett nyolc találattal és egy gólpasszal, míg Claudio Echeverri ötgólos és kétgólpasszos teljesítményének köszönhetően bronzcipősként zárt.

Bár az argentin csapat sokáig meggyőzően menetelt, a küzdelmes elődöntőben egy hajszállal alulmaradt, ettől függetlenül a csapat legjobbjait már európai élcsapatok üldözik. Echeverri és Ruberto valószínűleg nem sokáig lehet a River Plate égisze alatt, mivel a hírek szerint mindkettőjükért tehetős európai klubok érdeklődnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6118275147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása