Futballtangó

A River Plate nem jutott be a döntőbe

2023. december 11. - _Adamo_

rosriv2.jpg

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az idei második argentin bajnoki kiírás, a Copa de la Liga Profesional elődöntőit, melyek végletekig kiélezett csatákban dőltek el.

Az argentin bajnokság aktuális idényében a mezőny 28 csapatát két 14 tagú csoportba osztották. Az alapszakasz során mindenki egy meccset játszik minden ellenfelével, féltávnál pedig rendeznek egy bónusz kört: a "rangadók fordulójában" minden csapat - lehetőség szerint - annak legnagyobb riválisával játszik a másik csoport csapatai közül. A 14 forduló végen az első négy helyezett jutott be az egyenes kieséses rendszerben zajló rájátszás küzdelmeibe.

A playoff-ban minden körben egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, melyet semleges pályán játszanak. A 90 perc utáni döntetlen esetén pedig azonnal tizenegyespárbaj dönt.

Az idei első kiírást magabiztosan megnyerő River Plate gól néklüli döntetlent játszott a Rosário Central ellen Córdobában, majd tizenegyesrúgásokkal búcsúzott a sorozattól. A mérkőzés nagy részében a River támadott többet, azonban kevés érdemi lehetőséget tudott kialakítani, amikor pedig helyzetbe került, Broun kapus hibátlanul tette a dolgát. A "milliomosok" mezőnyfölénye ellenére a 90 perc nem hozott döntést, a találkozó gól nélküli döntetlennel zárult, így jöhettek a tizenegyesrúgások. A szétlövések során a Riverből E. Díaz, Palavecino, Pity Martínez és Lanzini mind hibázott, az első három lövést kapus hárította, az utolsó pedig fölément, így a Canalla továbbjutásához háromból két lövés értékesítése is elegendőnek bizonyult.

River Plate - Rosário Central 0-0 (0-0) - tizenegyesekkel: 0-2
Gólszerzők: - ill. -

 

A másik elődöntőben a Platense 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel múlta felül a Godoy Cruz csapatát. A mérkőzés a Godoy Cruz helyzeteivel kezdődött, azonban az első húsz perc végén mégis a Calamares szerzett vezetést, amikor egy bal oldali bejátszást követően a paraguayi Ronaldo Martínez volt közelről eredményes. Tíz perccel később a kék-fehérek kiegyenlítettek, Salomón Rodríguez egy lefejelt labdával fordult le és helyezett közelről a hálóba. A hátralévő játékidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a meccs eldöntésére, azonban egyik sem tudott újabb gólt szerezni. A 90 perc után egészen idegörlő tizenegyespárbajra került sor, melynek csak a tizedik párjában született döntés, amikor Rassmussen hibázott, R. Lozano viszont eredményes volt, így Martín Palermo csapata jutott be a sorozat döntőjébe.

Godoy Cruz - Platense 1-1 (1-1) - tizenegyesekkel: 5-6
Gólszerzők: S. Rodríguez (28.), ill. R. Martínez (18.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr218278285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása