Futballtangó

Ángel Di María visszavonul az argentin válogatottól

2023. november 24. - _Adamo_

admarg1.jpg

A világbajnok argentin válogatott meghatározó játékosa, Ángel Di María bejelentette, hogy a jövő nyári Copa América után lép pályára többet a nemzeti csapat színeiben.

Ángel Di María a közösségi oldalán keresztül írt üzenetben tudatta, hogy a jövő nyári kontinenstorna után lemondja a szereplést az argentin válogatottban:

"Minden fájdalommal a lelkemben, gombócot érzek a torkomban, elbúcsúzom a legszebb dologtól, ami pályafutásom során történt velem. Felvettem, izzadtam és mindig a legnagyobb büszkeséggel viseltem az argentin válogatott mezét."

A 35 éves szélső az évek során a válogatott finálék koronázatlan specialistája lett, hiszen a 2008-as olimpiai döntőben, a 2021-es Copa América-fináléban, tavaly a Finalissima-mérkőzésen és a vb-döntőben egyaránt eredményes tudott lenni.

Di María 2008 óta 134 mérkőzésen 29 gólt szerzett az Albiceleste felnőtt válogatottja mezében. A fontos meccsek állandó kulcsembere, egy hatalmas szívvel küzd harcos volt, aki nagyon hiányzott a 2014-es világbajnokságon.

"Köszönjük mindazt a tanítást, amit ránk hagytál, a meggyőződésedet, hogy mindig azt teszed, amit a szíved diktál. A döntőben elért góljaidért, a bármikori beszélgetésekért, a nevetésért, a kártyajátékokért, hogy utat mutattál nekünk, hogy tudasd velünk, mi kell ahhoz, hogy ezeket a színeket viseld, az alázatodért és mindenért, ami te vagy. Hálával tartozunk. Minden tapsot, rajongást és elismerést megérdemelsz. Örökké való vagy. Még egy közös fejezetet együtt meg kell írnunk" - búcsúzott csapattársától Rodrigo De Paul.

A rutinos labdarúgó az európai kalandozásai során a Benfica (2007-2010), a Real Madrid (2010-2014), a Manchester United (2014-2015) és a Paris Saint-Germain (2015-2022) és a Juventus (2022-2023) csapatait erősítette, majd idén nyáron egy újabb szezonra tért vissza a lisszaboniakhoz. Az argentin sajtó várakozásai szerint jövő nyáron visszatérhet nevelőcsapatához, a Rosário Centralhoz.

A Copa Américát jövő nyáron június 20. és július 14. között rendezik az Egyesült Államokban 16 csapat részvételével.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1118266085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása