Futballtangó

Újabb két mérkőzéssel folytatja a vb-selejtezőket az argentin válogatott

2023. október 09. - _Adamo_

arg4bol.jpg

A világbajnoki címvédő argentin válogatott az első két mérkőzése megnyerése után a következő időszakban újabb két találkozót bonyolíthat le a 2026-os világbajnoki selejtezősorozatban.

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a napokban jelölte ki nemzeti csapata keretét az októberi vb-selejtezőkre.

A legutóbbi szeptemberi vb-selejtezős kerethez képest sérülés miatt nem került be a keretbe Ángel Di MaríaLisandro Martínez és Ángel Correa sem, míg Marcos Senesi szolgálataira ezúttal nem számít a kapitány, Facundo Medina pedig ismét utólag kapott meghívót, mivel Juan Foyth megsérült.

Visszatért ugyanakkor a keretbe a legutóbbi meccseket kihagyó Giovani Lo Celso és Marcos Acuna, mint ahogy Lucas Martínez Quarta és Lucas Ocampos is újból meghívást kapott. Paulo Dybala szintén újra bekerült volna a keretbe, azonban az AS Roma vasárnap esti mérkőzésén súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, amely következtében nem lesz bevethető a következő meccseken, így azelőtt kikerült a keretből, hogy elutazott volna.

A közelmúltbeli sérülései ellenére a csapatkapitány Lionel Messi is bekerült a keretbe, de egyelőre nem tudhatjuk, hogy az Inter Miami játékosa milyen állapotban van és bevethető lesz-e a mérkőzéseken.

Ahogyan mostanság megszokhattuk, ismét több fiatal bekerült a keretbe, akik a Javier Mascherano vezette U23-as válogatott olimpiai selejtezőire készülnek, így Lucas Esquivel, Marco PellegrinoCarlos Alcaraz és Bruno Zapelli a felnőtt válogatottban várhatóan nem kerül bevetésre.

A kvalifikációt két győzelemmel kezdő Albiceleste péntekre virradóra Paraguayt fogadja, majd öt nappal később Peru vendégeként lép pályára.

Az argentin válogatott aktuális kerete:


Kapusok:
 Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Juan Musso (Atalanta), Walter Benítez (PSV Eindhoven)
Hátvédek: Gonzalo Montiel (Nottingham Forest), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Germán Pezzella (Real Betis), Christian Romero (Tottenham Hotspur), Lucas Martínez Quarta (Fiorentina), Nicolás Otamendi (Benfica), Marco Pellegrino (AC Milan), Marco Acuna (Sevilla), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), Lucas Esquivel (Athletico Paranaense), Facundo Medina (RC Lens)
Középpályások: Leandro Paredes (AS Roma), Guido Rodríguez (Real Betis), Enzo Fernández (Chelsea), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Carlos Alcaraz (Southampton), Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur), Alexis Mac Allister (Liverpool), Thiago Almada (Atlanta United), Bruno Zapelli (Athletico Paranaense)
Támadók: Lionel Messi (Inter Miami), Julián Álvarez (Manchester City), Lautaro Martínez (Inter), Facundo Farías (Inter Miami), Lucas Beltrán (Fiorentina), Alejandro Garnacho (Manchester United), Nicolás González (Fiorentina), Lucas Ocampos (Sevilla)

A dél-amerikai vb-selejtezők programja:


Október 12., csütörtök, 22:30 Kolumbia - Uruguay
Október 13., péntek, 01:00 Argentína - Paraguay
Október 13., péntek, 01:00 Bolívia - Ecuador
Október 13., péntek, 02:00 Chile - Peru
Október 13., péntek, 02:30 Brazília - Venezuela

Október 17., kedd, 23:00 Venezuela - Chile
Október 18., szerda, 01:30 Ecuador - Kolumbia
Október 18., szerda, 01:30 Paraguay - Bolívia
Október 18., szerda, 02:00 Uruguay - Brazília
Október 18., szerda, 04:00 Peru - Argentína

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:


1. Brazília 6 pont (2 meccs)
2. Argentína 6 pont (2 meccs)
3. Kolumbia 4 pont (2 meccs)
4. Uruguay 3 pont (2 meccs)
5. Venezuela 3 pont (2 meccs)
6. Paraguay 1 pont (2 meccs)
7. Peru 1 pont (2 meccs)
8. Chile 1 pont (2 meccs)
9. Ecuador 0 pont (2 meccs)*
10. Bolívia 0 pont (2 meccs)

(*=3 pont levonás)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1718230367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása