Futballtangó

Messi duplájával újabb vb-selejtezőt nyert az argentin válogatott

2023. október 18. - _Adamo_

messi2peru.JPG

Az argentin válogatott a negyedik mérkőzését is megnyerte a 2026-os világbajnokság selejtezői során, miután szerdára virradóra 2-0-s győzelmet aratott Peru otthonában.

Három győzelem az argentin válogatott a nyeretlen és eddig gólképtelen Peru vendégeként is hozta a cseppet sem könnyű, ám valójában kötelezőnek tűnő feladatot.

Lionel Scaloni a Paraguay elleni találkozóhoz képest húzódása miatt nem számíthatott Nahuel Molina játékára, míg Lionel Messi visszatérésével La. Martínez szorult ki a kezdőcsapatból. Így aztán a következőképpen festett a "gauchók" kezdő tizenegye: E. Martínez - Montiel, C. Romero, Otamendi, Tagliafico - de Paul, A. Mac Allister, E. Fernández - Messi, J. Álvarez, N. González. Az argentinok aktívabban kezdték a mérkőzést, Messi vezényletével egymás után alakították ki a lehetőségeket. A kezdőcsapatba visszatérő klasszis lapos távoli lövése csak centikkel kerülte el Gallese kapuját. A kezdeti vendég fölény után az első negedóra végeztével Peru is többet veszélyeztetett, a veterán Guerrero több ígéretes kísérletet is tett a gólszerzésre. Az első félóra végén az argentinok egy villámgyors ellentámadás végén szerezték meg a vezetést, mely során N. González bejátszásából Lionel Messi a tizenegyespont magasságából lőtt kapásból a hálóba. Néhány perccel később az argentinok cserére kényszerültek, a Molinát helyettesítő Montiel is megsérült, Martínez Quarta váltotta a jobbhátvéd posztján. A "gauchók" a szünet előtt tovább tudták növelni előnyüket, E. Fernández futott el a bal oldalon, bejátszását J. Álvarez elengedte, majd a kapu előtt érkező Lionel Messi volt újból eredményes. Nem sokkal később J. Álvarez ziccerénél a perui kapus állta a sarat. Ezzel a félidőben két góllal vezettek az argentinok. A szünetben a peruiak négy cserét hajtottak végre, míg az argentinoknál kisebb húzódása miatt C. Romerót kellett lecserélni, a Spurs védője helyett Pezzella folytatta. A folytatásban is az előnyben játszó argentinok voltak aktívabbak. Bő tíz perc elteltével Messi újabb gólt szerezhetett volna, azonban közvetlen közelről szerzett találatát lesállás előzte meg, így érvénytelenítették a gólt. Peru elkeseredett rohamokat vezetett a felzárkózás érdekében, melyek nem jártak sikerrel, miközben az argentinok kedvükre kontrázhattak és az ellentámadásokból rendre veszélyt tudtak teremteni. A 78. percben La. Martínez, Lo Celso és Acuna is pályára lépett J. Álvarez, de Paul és Tagliafico helyett. A világbajnoki címvédő végül nem szerzett újabb gólt, így be kellett érnie a kétgólos különbséggel. Az argentinok továbbra is hibátlanul vezetik a kvalifikációt, Peru pedig egyetlen ponttal, rúgott gól nélküli szerénykedik az utolsó előtti helyen.

Peru - Argentína 0-2 (0-2)
Gólszerzők: - ill. Messi (32., 42.)

 

További eredmények:


Venezuela - Chile 3-0
Paraguay - Bolívia 1-0
Ecuador - Kolumbia 0-0
Uruguay - Brazília 2-0

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:


1. Argentína 12 pont (4 meccs)
2. Uruguay 7 pont (4 meccs)
3. Brazília 7 pont (4 meccs)
4. Venezuela 7 pont (4 meccs)
5. Kolumbia 6 pont (4 meccs)
6. Ecuador 4 pont (4 meccs)*
7. Paraguay 4 pont (4 meccs)
8. Chile 4 pont (4 meccs)
9. Peru 1 pont (4 meccs)
10. Bolívia 0 pont (4 meccs)

(*=3 pont levonás)

Az Albiceleste novemberi programjában az Uruguay elleni hazai és a Brazília elleni idegenbeli mérkőzés szerepel.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4218237163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása