Futballtangó

A harmadik vb-selejtezőjét is megnyerte az argentin válogatott

2023. október 13. - _Adamo_

argpar.jpeg

Az argentin válogatott 1-0-s győzelmet aratott Paraguay felett csütörtökről péntekre virradóra a dél-amerikai világbajnoki selejtezők harmadik fordulójában, így a vb-címvédő továbbra is százszázalékos mérleggel bír a kvalifikáció során.

Az első két mérkőzése megnyerése után az argentin válogatott a harmadik meccsén is kapott gól nélkül diadalmaskodott, így százszázalékos teljesítménnyel vezeti a dél-amerikai vb-selejtezőket.

A világbajnoki címvédő argentin válogatott több játékosát is nélkülözte a mostani keretben sérülés miatt, míg Paraguay ellen Lionel Messi csak csereként tudta vállalni a játékot. Messi és a sérült Ángel Di María távollétében Otamendi kapta meg a csapatkapitányi karszalagot. A lehetőségekhez mérten Scaloni az alapcsapatát küldte pályára, La. Martínez és J. Álvarez most először kezdett együtt a csatársorban: E. Martínez - Molina, C. Romero, Otamendi, Tagliafico - de Paul, E. Fernández, A. Mac Allister - N. González, La. Martínez, J. Álvarez. A "gauchók" nagyszerűen kezdték a mérkőzést és már a harmadik percben megszerezték a vezetést, amikor De Paul szögletét követően az újdonsült csapatkapitány, Nicolás Otamendi az ötös előteréből szerzett látványos kapásgólt. A vezetés megszerzése után az argentinok magabiztosan és felszabadultan játszottak, sok passzos játékuk jóvoltából gyakran kerültek helyzetbe, de újabb gólt nem tudtak szerezni. Különösen La. Martínez és N. González volt elemében a csatársorban, mindketten többször próbára tették Carlos kapus képességeit. Nem sokkal szünet előtt De Paul a kapufát találta el. A paraguayi válogatott ritkán tudott kijönni a szorításból, kevésszer lépte át az ellenfél térfelét. A második félidőben sem változott a játék képe, az argentinok tovább támadtak, azonban néhány perc elteltével Sosa kiugrásánál E. Martínez védett bravúrral. Az 53. percben az elmúlt hetekben több mérkőzést kihagyó Messi J. Álvarez helyett jelentkezett játékra. A mérkőzés egyre inkább küzdelmes jelleget öltött, a játékosok sokat faragták egymást a mezőnyben. Negyedórával a vége előtt Messi a kapufára ívelt egy szögletet. Továbbra is az argentinok vezettek több támadást, immár Messi vezérletével, a kisebb lehetőségek azonban kihasználatlanul maradtak, így nem tudtak egy második góllal megnyutató előnyre szert tenni. A hajrában E. Fernández helyén Paredes jelentkezett játékra, majd a hosszabbításban Lo Celso és Ocampos is szóhoz jutott. A meccs mindvégig szoros volt, de az argentinok egygólos sikere nem forgott veszélyben.

Argentína - Paraguay 1-0 (1-0)
Gólszerző: Otamendi (3.), ill. -

További eredmények:


Kolumbia - Uruguay 2-2
Bolívia - Ecuador 1-2
Chile - Peru 2-0
Brazília - Venezuela 1-1

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:


1. Argentína 9 pont (3 meccs)
2. Brazília 7 pont (3 meccs)
3. Kolumbia 5 pont (3 meccs)
4. Uruguay 4 pont (3 meccs)
5. Chile 4 pont (3 meccs)
6. Venezuela 4 pont (3 meccs)
7. Ecuador 3 pont (3 meccs)*
8. Paraguay 1 pont (3 meccs)
9. Peru 1 pont (3 meccs)
10. Bolívia 0 pont (3 meccs)

(*=3 pont levonás)

A következő fordulóban az argentin válogatott az eddig nyeretlen és gólképtelen Peru otthonába látogat jövő kedden.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9618233825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása