Futballtangó

Hiányzók, visszatérők, meglepetésemberek az argentin válogatott keretében

2023. november 13. - _Adamo_

scaloni9.JPG

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni kijelölte a keretet a soron következő két, novemberi világbajnoki selejtezőre.

A világbajnoki címvédő argentin válogatott keretének összetétele több helyen is változott az októberihez képest, egyesek sérülésből tértek vissza, mások éppen felépültek, és új arcokat is köszönthetünk.

Lionel Scaloni szövetségi kapitány nem számíthatott a világbajnok csapat tagjai közül a hosszabb távon sérült Gerónimo Rulli és Lisandro Martínez játéka mellett Juan Foyth szolgálataira sem, valamint a legutóbb meghívott Lucás Beltrán ugyancsak egészségügyi okokból nem állhat a válogatott rendelkezésére.

Az októberi selejtezőkhöz képest visszatért sérüléséből Ángel Di María és Paulo Dybala, valamint ismét helyet kapott a keretben a távolmaradása után Giovani Lo Celso, aki a vb-n sérülés miatt nem lehetett ott. Továbbá Alejandro Garnachót a szoros menetrend és a késői visszatérés miatt abban egyeztek meg a klubjával, hogy ezúttal eltekintenek a válogatottbeli szereplésétől.

Két újonc is bekerült Scaloni keretébe első sorban a hiányzók miatt. Az Olympiakosz balhátvédje, Francisco Ortega 24 évesen kapott lelőször meghívót, miután nyáron szerződött a Vélez Sarsfieldtől a patinás görög csapathoz. A másik új arc a spanyol származású jobbhátvéd, Pablo Maffeo a Mallorcából, aki argentin állampolgársággal is rendelkezik, a szigeten élő Scaloni pedig bizonyára eleget látta őt ahhoz, hogy meggyőzze.

"Rendkívül örülök a meghívónak, hálás és büszke vagyok, hogy az argentin válogatottat szolgálhatom. Nem kérdés, hogy napjainkban ez a világ legjobb válogatottja, egy igazi álom, ami velem történt" - nyilatkozta a 26 éves bekk a meghívóról.

"Elképzelhetetlen dolog Messivel együtt játszani. Egyelőre felfoghatatlan, hogy egy öltözőben lehetek és együtt edzhetek a történelem legjobb labdarúgójával. Korábban játszottam már ellene, most pedig a csapattársa lehetek. Nem tudom, hogy emlékszik-e a párharcunkra, de szerintem igen, mert meccs után jót beszélgettünk, a tőle kapott mezét pedig bekereteztettem otthon" - tette hozzá Lionel Messi kapcsán.

Az első négy meccsét megnyerő argentin válogatott igazi presztízscsatákkal folytatja szereplését, hiszen csütörtökön a Marcelo Bielsa vezette Uruguayt fogadja a La Bombonerában, majd az azt követő kedden a nagy ellenlábas Brazília vendége lesz a Maracanában.

Az argentin válogatott aktuális kerete:

 

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Juan Musso (Atalanta), Walter Benítez (PSV Eindhoven)
Hátvédek: Gonzalo Montiel (Nottingham Forest), Pablo Maffeo (RCD Mallorca), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Germán Pezzella (Real Betis), Lucas Martínez Quarta (Fiorentina), Nicolás Otamendi (Benfica), Marcos Acuna (Sevilla), Francisco Ortega (Olympiakosz Pireusz), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon)
Középpályások: Leandro Paredes (AS Roma), Guido Rodríguez (Real Betis), Enzo Fernández (Chelsea), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur), Alexis Mac Allister (Liverpool)
Támadók: Paulo Dybala (AS Roma), Ángel Di María (Benfica), Lionel Messi (Inter Miami), Julián Álvarez (Manchester City), Lautaro Martínez (Inter), Nicolás González (Fiorentina), Lucas Ocampos (Sevilla)

A dél-amerikai vb-selejtezők programja:


November 16., csütörtök, 21:00 Bolívia-Peru
November 16., csütörtök, 23:00 Venezuela-Ecuador
November 17., péntek, 01:00 Argentína-Uruguay
November 17., péntek, 01:00 Kolumbia-Brazília
November 17., péntek, 01:30 Chile-Paraguay

November 22., szerda, 00:00 Paraguay-Kolumbia
November 22., szerda, 00:30 Ecuador-Chile
November 22., szerda, 00:30 Uruguay-Bolívia
November 22., szerda, 01:30 Brazília-Argentína
November 22., szerda, 03:00 Peru-Venezuela

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:


1. Argentína 12 pont (4 meccs)
2. Uruguay 7 pont (4 meccs)
3. Brazília 7 pont (4 meccs)
4. Venezuela 7 pont (4 meccs)
5. Kolumbia 6 pont (4 meccs)
6. Ecuador 4 pont (4 meccs)*
7. Paraguay 4 pont (4 meccs)
8. Chile 4 pont (4 meccs)
9. Peru 1 pont (4 meccs)
10. Bolívia 0 pont (4 meccs)

(*=3 pont levonás)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr518257305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása