Futballtangó

Megújult kerettel kezdi a vb-selejtezőt a címvédő argentin válogatott

2023. szeptember 01. - _Adamo_

garnacho-buonanotte.JPG

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni kijelölte nemzeti csapata keretét a dél-amerikai vb-selejtezők szeptemberi rajtjára.

Az argentin válogatott keretében tapasztalható némi vérfrissítés a tavalyi világbajnokságot megnyerő kerethez képest. Részben azért, mert a névsorba többen bekerültek az olimpiai selejtezőre készülő U23-as válogatott tagjai közül, akik az összetartás alkalmával a felnőtt nemzeti csapat tagjaival fognak készülni.

Ugyanakkor sérülésből kifolylólag Paulo Dybala és Marcos Acuna sem lehet tagja most a névsornak a vb-győztes csapatból, míg Lionel Scaloni döntése értelmében Joaquin Correa és Giovani Lo Celso sem szerepel a meghívottak közt. Utóbbi sérülés miatt maradt le a világbajnokságról és bár február óta újra egészséges és visszatért, még korántsem nyerte vissza a megszokott formáját.

Először kapott behívót a felnőtt válogatottba a River Plate-től nyáron a Fiorentinához szerződő Lucas Beltrán, aki mellett az U23-as csapat tagjai közül Bruno ZapelliAlan Velasco és Lucas Esquivel is ott lesz a többiekkel. A fiatalabb hullámot képviseli a világbajnok Thiago Almada mellett Facundo Buonanotte és Alejandro Garnacho, akik mindketten az idei barátságos mérkőzéseken debütáltak a felnőtt válogatottban.

Gastón Edul korábbi információi szerint Lionel Messi csak az első mérkőzésen fog pályára lépni, majd a Bolívia elleni, magaslati megméretés helyett visszatér klubcsapatához, mivel az MLS-ben nincs szünet a válogatott-mérkőzések miatt és egyébként sem feltétlen terhelné magát egy ilyen szó szerint fullasztó mérkőzéssel. Azonban ezzel kapcsolatban egyelőre nincsenek újabb hírek és semmi sincs kőbe vésve, de abban biztosak lehetünk, hogy lehetőség szerint egyre több lehetőséget fognak kapni a fiatalok, mivel Scaloni a 2026-os vb-csapat tagjait keresi.

Az argentin válogatott a katari világbajnokság óta négy barátságos mérkőzést játszott, többségében szerényebb képességű ellenfelekkel szemben. Mindet - kapott gól nélkül - megnyerte: Panama (2-0), Curacao (7-0), Ausztrália (2-0) és Indonézia (2-0) ellen.

A vb-selejtezőket Argentína szeptember 7-én az Ecuador elleni hazai mérkőzéssel kezdi a Monumentalban, majd 12-én La Paz-ba látogat Bolívia otthonába.

Mivel a 48 csapatos vb miatt a 10 csapatos dél-amerikai selejtezőből az első hat helyezett automatikusan kijut a tornára, a hetedik pedig pótselejtezőt játszik, az argentin válogatottnak aligha kell izgulnia a kijutást illetően. A legfontosabb a tesztelés, a jövő csapatának kiépítése lehet, hogy minél több fiatal lehetőséget kapjon, de persze közben a közvélemény minél jobb eredményeket vár el a címvédőtől. Azok után, hogy az előző selejtezősorozatot veretlenül abszolválta a válogatott, meglehetősen magasra tette a lécet.

Az argentin válogatott kerete:


Kapusok:
Emiliano Martínez (Aston Villa), Juan Musso (Atalanta), Walter Benítez (PSV Eindhoven), Franco Armani (River Plate)
Hátvédek: Nahuel Molina (Atlético Madrid), Germán Pezzella (Real Betis), Gonzalo Montiel (Nottingham Forrest), Juan Foyth (Villarreal), Marcos Senesi (Bournemouth), Lisandro Martínez (Manchester United), Cristian Romero (Tottenham), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), Nicolas Otamendi (Benfica), Lucas Esquivel (Athletico Paranaense)
Középpályások: Leandro Paredes (AS Roma), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Guido Rodríguez (Real Betis), Enzo Fernández (Chelsea), Alexis Mac Allister (Liverpool), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Ángel Di María (Benfica), Alan Velasco (FC Dallas), Bruno Zapelli (Athletico Paranaense), Thiago Almada (Atlanta United)
Támadók: Lionel Messi (Inter Miami), Lucas Beltrán (Fiorentina), Lautaro Martínez (Inter), Nicolás González (Fiorentina), Ángel Correa (Atlético Madrid), Facundo Buonanotte (Brighton & Hove Albion), Julián Álvarez (Manchester City), Alejandro Garnacho (Manchester United)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1918204843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása