Futballtangó

Magabiztos győzelmet aratott Argentína a mumus otthonában

2023. szeptember 13. - _Adamo_

argbol1.jpg

A világbajnoki címvédő argentin válogatott esélyeshez méltóan 3-0-s győzelmet aratott Bolíviában a rettegett magaslati körülmények közt.

Ecuador 1-0-s legyőzése után az argentin válogatott a dél-amerikai világbajnoki selejtezők második fordulójában Bolívia vendégeként 3-0-ra diadalmaskodott, így százszázalékos teljesítménnyel abszolválta a szeptemberi mérkőzéseit.

A világbajnoki címvédő soraiban Lionel Messi végül nem lépett pályára, és nem is nevezték a mérkőzésre, de a kispadról buzdította a társait. Az Albiceleste kezdőcsapatában Messit Ángel Di María helyettesítette csapatkapitányként, míg az előző meccshez képest La. Martínez helyett J. Álvarez kezdett a csatársorban. Vagyis így nézett ki Scaloni kezdőcsapata: E. Martínez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul, E. Fernández, A. Mac Allister - Di María, J. Álvarez, N. GonzálezA meccs elején a hazaiak többször is veszélyeztetni tudtak, de a kezdeti nehézségek után jobb képességű argentin válogatott szép lassan átvette az irányítást és több lehetőséget kidolgozott a bolíviai kapu előtt. A legnagyobb helyzet E. Fernández előtt maradt ki, aki egy remek távoli lövésből a felső lécet találta el, de De Paulnak is volt egy ígéretes átlövése. Nem sokkal később J. Álvarez labdaszerzés utáni erős közeli lövését Viscarra kapus hárította. Az első félóra végén tört meg a jég, amikor Di María jobb oldali bejátszásából a kapu elé érkező Enzo Fernández szerezte meg a vezetést. Néhány perc múlva C. Romero tiszta szerelését követően R. Fernández csúnyán rátaposott ellenfele bokájára, melyért a játékvezető kiállította őt. Az emberelőnyt hamarosan újabb góllal használták ki a “gauchók”, a 42. percben ugyanis Di María kapu elé ívelt szabadrúgását Nicolás Tagliafico fejelte közelről a hálóba.

Az argentin válogatott a létszámfölény birtokában a második félidőben is magabiztosan futballozott, Scaloni legénysége végig kézben tartotta a mérkőzést. A bolíviaiak kizárólag a védekezéssel voltak elfoglalva, miközben az argentinok többször újabb gólt szerezhettek volna, J. Álvarez a kapufát találta el, Di María lapos lövését Viscarra védte bravúros vetődéssel. Az utolsó tíz percen belül a De Paul helyére frissen becserélt E. Palacios lekészítéséből Nicolás González lőtte a hálóba a harmadik találatot. A meccs hajrájában még La. Martínez, Garnacho, Paredes és A. Correa is szóhoz jutott. A Manchester United ifjú üdvöskéje most először lépett pályára tétmeccsen az argentin válogatottban, mellyel végérvényesen eldőlt, hogy többé nem játszhat másik nemzeti csapatban (korábban a spanyolok kacérkodtak vele). Végül Argentína ritkán látott magabiztossággal vitte el a három pontot egy olyan helyszínről, ahol rendre meg szokott szenvedni és nem egyszer meg is égette magát az elmúlt években, Lionel Scaloni csapata azonban tökéletesen abszolválta a kétségkívül nehéz, ám valahol mégis kötelező házi feladatot.

Bolívia – Argentína 0-3 (0-2)
Gólszerzők:  ill. E. Fernández (31.), Tagliafico (42.), N. González (83.)
Kiállítva: R. Fernández (39.), ill. 

 

További eredmények:


Ecuador - Uruguay 2-1
Venezuela - Paraguay 1-0
Chile - Kolumbia 0-0
Peru - Brazília 0-1

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:


1. Brazília 6 pont (2 meccs)
2. Argentína 6 pont (2 meccs)
3. Kolumbia 4 pont (2 meccs)
4. Uruguay 3 pont (2 meccs)
5. Venezuela 3 pont (2 meccs)
6. Paraguay 1 pont (2 meccs)
7. Peru 1 pont (2 meccs)
8. Chile 1 pont (2 meccs)
9. Ecuador 0 pont (2 meccs)*
10. Bolívia 0 pont (2 meccs)

(*=3 pont levonás)

A dél-amerikai világbjanoki selejtezők októberben folytatódnak, amikor az Albiceleste Paraguay ellen hazai, Peru ellen idegenbeli mérkőzést fog játszani.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9418213265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása