Futballtangó

Az argentin válogatott hazai közönség előtt ünnepelte a vb-címet

2023. március 24. - _Adamo_

argentinapanama.JPG

Az argentin válogatott 2-0-s győzelmet aratott péntekre virradóra a Panama elleni felkészülési mérkőzésen a Buenos Aires-i Monumental teltházas közönsége előtt.

Az argentin válogatott fantasztikus hangulatban futhatott ki a gyepre, hiszen elképesztő atmoszféra fogadta a világbajnok játékosait a River Plate stadionjában. Lionel Scaloni szövetségi kapitány a világbajnokságon megszokott E. Martínez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - de Paul, Fernández, Mac Allister - Messi, Álvarez, Di María kezdőcsapatot jelölte a mérkőzésre.

A "gauchók" a mérkőzés első pillanatától kezdve fölényben futballoztak, Messi különösen nagy kedvvel játszott, több megindulásra vállalkozott és a támadókat is remekül szolgálta ki, azonban a saját tizenhatosuk vonalára betömörülő pananamaiak jól állták a sarat. Az első negyedóra végén Messi végezhetett el szabadrúgást a büntetőterület előteréből jobbról, felső sarokra tartó lövése a kapufán csattant. Kisvártatva MacAllister közeli próbálkozásánál védett Guerra kapus. Az állandó mezőnyfölény ellenére az argentinok képtelenek voltak megszerezni a vezetést, a panamai védelem hősiesen tette a dolgát. Nem sokkal a szünet előtt Fernández kőkemény átlövését ugyancsak Guerra ártalmatlanította, így az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget.

A szünetben Mac Allistert Almada, Álvarezt La. Martínez, Otamendit Li. Martínez váltotta. A térfélcsere után ott folytatódott a mérkőzés, ahol az első félidőt befejezték és tovább rohamoztak az argentinok. Di María szögletből, Messi szabadrúgásból veszélyezetett, de Guerra mindkét kísérletet hárította. Bő tíz perc elteltével Di María remek cseleket követően próbálkozott egy éles átlövéssel, melyet a kapus szintén védeni tudott. A világbajnok futószalagon alakította ki a helyzeteket, melyek azonban rendre kimaradtak. A 60. percben Di María helyére Dybala, Fernández helyére Paredes állt be, nem sokkal később pedig Taglaficót Acuna váltotta a balhátvéd posztján. Az utolsó negyedórán belül Messi újabb szabadrúgásból találta el a kapufát, azonban az ezt követő ismétlésből az első válogatottbeli gólját szerző Thiago Almada az ötösön belülről bekotorta a kipattanót. A vezetés megszerzése után az argentinok tovább támadtak és további lehetőségek maradtak ki használatlanul, mígnem nem sokkal a rendes játékidő vége előtt Lionel Messi sokadik szabadrúgása már célba ért, amikor 20 méterről bombázott a hálóba, ezzel beállította a 2-0-s végeredményt.

A mérkőzés után az argentin válogatott tagjai egy hosszabb ceremónia keretén belül a vb-trófea társaságában hazai közönség előtt is megünnepelhették a világbajoki győzelmet.

Az argentin válogatott keddről szerdára virradóra Curacao ellen lép pályára Santiago del Esteróban.

Argentína - Panama 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Almada (78.), Messi (89.), ill. -

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7318079086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása