Futballtangó

Lisandro Martínez: "Remélem Messi játszani fog a következő világbajnokságon"

2023. március 06. - _Adamo_

lisandrocup.jpg

Emiliano Martínez interjúja mellett az elmúlt napokban a TyC Sports riportere, Gastón Edul a világbajnok argentin válogatott hátvédjét, Lisandro Martínezt is felkereste Angliában.

A Manchester United argentin védője, Lisandro Martínez a világbajnokságról és a további kilátásokról egyaránt szót ejtett a beszélgetés során.

"Olyan sikert értünk el, amelyre egész életünk során büszkének kell lennünk. A világbajnoki címet minden nap meg kell ünnepelni. Nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe, hogy világbajnokok vagyunk. Remélem ez az érzés soha nem fog elmúlni" - elmélkedett a vb-címről.

Martínez a hollandok elleni negyeddöntőt nevezte a világbajnokság legnehezebb mérkőzésének, amely végig egy rendkívül feszült hangulatú, kőkemény meccs volt. Úgy gondolja, hogy Lionel Messi személye döntő fontosságúnak bizonyult a találkozó végkimenetelét illetően:

"Soha nem láttam korábban Messit ilyennek. Elképesztő volt, dühösen futballozott, nem tudták megállítani, nem lehetett tőle elvenni a labdát, imádtam. Valamiért a hollandok nagyon felhúzták őt, és rosszul jártak vele. Leo mindig tiszteli az ellenfelet, de ha ilyen bánásmódot kap az ellenféltől, akkor ő sem fogja megadni a tiszetetet, abból pedig ez sül ki... Bízom benne, hogy minél tovább folytatja velünk, remélem, hogy játszani fog a 2026-os világbajnokságon is."

A sors úgy hozta, hogy a hollandok egyik játékosa, éppen az argentinok ellen duplázó Wout Weghorst később a csapattársa lett. A vb egyik elhíresült jelenete volt, hogy a meccsen végig Messit bosszantó holland csatár a találkozó után egy interjú közben mezt akart cserélni Messivel, a hétszeres aranylabdás pedig a "Mit nézel hülyegyerek?" beszólásával elhajtotta őt. Lisandro elárulta, hogy azóta viccbből "hülyegyereknek" [Bobo] szokta hívni Weghorstot:

"Kizárólag viccből használom. Például mondom neki, hogy "Jó reggelt, Bobo" és hasonlók. Nem csak én hívom így, hanem több csapattárs is, de ő is nevet rajta, ökörködünk együtt" - tette hozzá.

"Nagyszerű szurkolói támogatást kaptunk a tornán. Biztos vagyok benne, hogy a drukkerek biztatása is segített abban, hogy világbajnokok legyünk. A magam részéről mindig libabőrös leszek, ha meghallom, hogy "Argentína, Argentína!", jó hatással voltak az egész csapatra" - jegyezte meg a szurkolók támogatásáról.

"Hentesnek még az Ajaxnál neveztek el. Elkezdték mondogatni, aztán valahogy azóta rajtam ragadt" - mondta az elhíresült becenevéről.

A hazájában a Newell's Old Boyst és a Defensa y Justiciát erősítő hátvéd 2019-en az Ajaxhoz került Európába, majd tavaly nyáron szerződött a világ legnagyobb klubjai közé tartozó Manchester Unitedhez, melyre azóta is rendkívül büszke:

"A Manchester United az egyik legnagyobb múltú klub az egész világon. Igazi büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetek. Nagyon szeretek a csapatnál játszani, hatalmas támogatást kapunk a szurkolóktól, akik igazán szenvedélyesek. Kiváltságosnak érzem magam, hogy a szurkolók azonosulnak velem, arra ösztönöz, hogy mindent beleadjak a pályán. Nagyon jól esett, hogy a vb-ről való visszatérésem után Sir Alex Ferguson is személyesen gratulált a világbajnoki címhez, és dicsérte a teljesítményemet. Sokat jelent az ő véleménye."

Az argentin válogatott aktuális bő keretébe bekerült a Manchester United 18 éves csatára, Alejandro Garnacho is, aki klubjában ugyancsak egyre több lehetőséget kap és egy hatalmas jövő előtt álló fiatal játékos:

"Nagy nyomás alatt játszik egy nagy klubnál, de megvan benne a kellő akarat és kurázsi ahhoz, hogy megugorja a lécet. Konkrét célokkal rendelkezik, jól lát a pályán, érett játékos, nagyon sokat fejlődhet még. Magammal viszem az argentin válogatotthoz, mert ott a helye" - jegyezte meg a honfitárs klubtársról.

"Izgatottan várom a folytatást világbajnokként, nagyszerű érzés lesz hazai mérkőzéseket játszani."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3318064852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása