Futballtangó

Mascherano vezetésével az U20-as Dél-Amerika-bajnokságon

2023. január 18. - _Adamo_

argu20a.JPG

Január 19-től február 12-ig Kolumbiában rendezik meg az idei U20-as Dél-Amerika-bajnokságot, melyet négy év után először tartanak meg, azok után, hogy 2021-ben a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a korosztályos kontinensbajnokságot.

Az argentin U20-as válogatott keretéből többen is hiányoznak, mivel bizonyos európai légiósokat nem engedtek el a tornára, de azért Javier Mascherano szövetségi edző végleges kerete így is versenyképes lehet.

Nem lesz ott a tornán a Manchester Unitedben egyre fontosabb szereplővé előlépő Alejandro Garnacho, vagy éppen a Lazióban fejlődő Luka Romero és a Juventusban nevelkedő Matías Soulé, mint ahogyan az Intert erősítő testvérpár, Franco Carboni és Valentín Carboni sem. Garanciát jelenthet viszont a minőségre például Facundo Buonanotte szereplése, aki a közelmúltban szerződött a Brightonhoz. Továbbá ott lesz a Real Madridban légióskodó Nico Páz, valamint a Vélez Sarsfieldtől a torna után minden bizonnyal a Manchester City-hez szerződő Máximo Perrone, illetve az argentin bajnokság számos ígéretes fiatal játékosa, akiktől joggal remélhetünk majd minél jobb teljesítményt.

Mascherano véleménye szerint az argentin felnőtt válogatott világbajnoki címénél nem lehet jobb példa a fiatalok előtt:

"Egy válogatott nem is képviselhetette volna ennél jobban a hazánkat. Argentínának tökéletes világbajnoksága volt, olyan, amelyre mindannyian álmodtunk. Tökéletes példát mutattak a csapatom számára."

"Nagyon boldoggá tettek, örültem a korábbi társaim sikerének. Bebizonyították, hogy kemény munkával bármi elérhető, lehet, hogy időnként várni és várni kell, de előbb-utóbb eljön, amiért megdolgoztunk" - tette hozzá a felnőtt csapat sikeréről.

Az argentin U20-as válogatott kerete a Dél-Amerika-bajnokságra:


Kapusok: Federico Gomes Gerth (Tigre), Franco Herrera (Newell's Old Boys), Francisco Gómez (Racing Club)
Hátvédek: Lautaro Di Lollo, Nahuel Génez (mindkettő Boca Juniors), Julián Aude, Brian Aguilar (mindkettő Lanús), Agustín Giay (San Lorenzo), Valentín Gómez (Vélez Sarsfield), Francisco Marco (Defensa y Justicia), Ulises Ciccioli (Rosário Central)
Középpályások: Maxi González (Lanús), Máximo Perrone (Vélez Sarsfield), Axel Encinas (River Plate), Facundo Buonanotte (Brighton & Hove Albion), Gino Infantino (Rosário Central), Nico Páz (Real Madrid Castilla), Brian Aguirre (Newell's Old Boys)
Támadók: Ignacio Maestro Puch (Atlético Tucumán), Alejo Vélez (Rosário Central), Santiago Castro, Julián Fernández (mindkettő Vélez Sarsfield), Nicolás Vallejo (Independiente)
Szövetségi edző: Javier Mascherano

A korosztályos kontinensbajnokság első körében az argentinok sorrendben Paraguay, Brazília, Peru és Kolumbia ellen fognak pályára lépni. Az első körből a csoportok első három helyezettjei jutnak tovább, majd a második fordulóban egy körmérkőzéses hatos csoportban mindenki mindenkivel játszik a végső sorrend meghatározásáért.

A csoportkör január 28-án zárul, a második szakasz január 31-én kezdődik, míg az utolsó forduló mérkőzéseit február 12-én bonyolítják le.

mascheranou20.JPG

Az U20-as Dél-Amerika-bajnokság csoportbeosztása:


A csoport: Kolumbia, Argentína, Brazília, Paraguay, Peru
B csoport: Ecuador, Uruguay, Venezuela, Chile, Bolívia

Az első forduló programja:

A csoport:

Január 19., csütörtök, 23:00 Peru - Brazília
Január 20., péntek, 01:30 Kolumbia - Paraguay

Január 21., szombat, 22:00 Paraguay - Argentína
Január 22., vasárnap, 00:30 Peru - Kolumbia

Január 23., hétfő, 23:00 Paraguay - Peru
Január 24., kedd, 01:30 Argentína - Brazília

Január 25., szerda, 23:00 Argentína - Peru
Január 26., csütörtök, 01:30 Brazília - Kolumbia

Január 28., szombat, 01:30 Kolumbia - Argentína
Január 28., szombat, 01:30 Brazília - Paraguay

B csoport:

Január 20., péntek, 23:00 Bolívia - Venezuela
Január 21., szombat, 01:30 Ecuador - Chile

Január 22., vasárnap, 22:00 Bolívia - Ecuador
Január 23., hétfő, 00:30 Chile - Uruguay

Január 24., kedd, 23:00 Uruguay - Venezuela
Január 25., szerda, 01:30 Chile - Bolívia

Január 26., csütörtök, 23:00 Uruguay - Bolívia
Január 27., péntek, 01:30 Venezuela - Ecuador

Január 29., vasárnap, 01:30 Venezuela - Chile
Január 29., vasárnap, 01:30 Ecuador - Uruguay

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr218027128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása