Futballtangó

Messi megint duplázott, újra 3-0-ra nyert az argentin válogatott

2022. szeptember 28. - _Adamo_

argjam.jpg

A második Egyesült Államokbeli felkészülési mérkőzésén is 3-0-s győzelmet aratott az argentin válogatott, amely Honduras legyőzése után ezúttal Jamaicát verte.

A több mint három éve veretlen argentin válogatott újabb magabiztos sikert aratott a világbajnoki felkészülés során, miután 3-0-ra legyőzte Jamaicát a New Jersey-ben rendezett előkészületi mérkőzésen.

Az Albiceleste soraiban ezúttal Messi csak csere volt, mivel a meccs napján kisebb megbetegedéssel bajlódott. Több olyan játékos is lehetőséghez jutott, akik az előző találkozón nem szerepelek, így E. Martínez - Montiel, Romero, Otamendi, Tagliafico - Mac Allister, G. Rodríguez, Lo Celso - Di María, La. Martínez, J. Álvarez alkotta a kezdőcsapatot. Az Albiceleste azonnal kezdeményezőbben lépett fel és több ígéretes akciót vezetett az első percekben. A Reggae Boyz csak az első negyedóra végéig tudta tartani a gól nélküli döntetlent, a 13. percban Lautaro Martínez remek cseleit követően balról tálalt az ötös vonalánál érkező Julián Álvarez elé, aki közelről megszerezte a vezetést érő találatot. A továbbiakban is lendületben maradtak az argentinok, néhány perccel később Álvarez megindulása után Lo Celso lövése kerülte el a kaput, akinek több ígéretes próbálkozása volt. Félóra elteltével egy szöglet után a hosszú saroknál érkező G. Rodríguez lőtt közelről kevéssel a kapu fölé. A jelentős mezőnyfölény és a több kisebb helyzet ellenére nem sikerült az első félidő végéig újabb gólt szerezniük a "gauchóknak". A térfélcsere után sem változott a játék képe, a továbbiakban is az argentinok támadtak többet. Egy tetszetős támadás végén Mac Allister lekészítéséből La. Martínez bombázott nem sokkal a kapu elé. Tíz perc telt el a második félidőből, amikor Messi Lautaro helyén pályára lépett, míg G. Rodríguez E. Fernández váltotta. A jamaikaiaknak több lehetőségük nyílt ellentámadások vezetésére, de nem tudtak élni velük, miközben az argentinok továbbra is magabiztosan uralták a mérkőzést. A második játékrész derekánál Messi nagyszerű szólója után az éles szögből leadott lövését Blake kapus védte. Menet közben Mac Allistert De Paul váltotta, a 79. percben pedig J. Correa, Lisandro Martínez és Molina is pályára lépett. A hajrában már némileg csendesedett az iram, amikor az utolsó öt percen belül Lionel Messi egy lendületes megindulás után több ember gyűrűjéből lőtt a hálóba a tizenhatoson kívülről. A rendes játékidő legvégén Lionel Messi végezhetett el szabadrúgást a büntetőterület elől, melyet laposan a sor fal alatt lőtt a hálóba, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Lionel Scaloni csapata ezzel zsinórban a 35. mérkőzését vívta meg veretlenül és már csak két meccsre van a világrekord beállításától.

Argentína - Jamaica 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Álvarez (13.), Messi (86., 89.), ill. -

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8317941774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása