Futballtangó

Dybala újra az argentin válogatott sikereiért küzd

2022. szeptember 22. - _Adamo_

dybalaarg.jpg

A világbajnokságra készülő argentin válogatott újjászülető támadója, Paulo Dybala egy hosszabb interjúban több fontos kérdéssel kapcsolatban is megosztotta véleményét a nyilvánossággal.

A nyáron a Juventustól az AS Romához átigazoló Paulo Dybala a TyC Sports részére adott exkluzív interjút az argentin válogatott miami edzőtáborában. A 28 éves támadó úgy gondolja, hogy új csapatából sokkal nagyobb esélye van bekerülni a nemzeti csapatba, mint korábban volt:

"Sajnos tavaly több kihagyásom volt a Juventusban sérülésekből kifolyólag. Nem tudtam folytonosan játszani és a kevés lejátszott percek mellett a teljesítményem és a számaim sem voltak a legjobbak. Szerződés nélkül maradtam, amely kétségeket ébresztett bennem. Váratlanul ért a helyzet, mert a szezon közben megállapodásom volt a megújításról, de aztán megváltozott a klub és az edző álláspontja, más elképzeléseik adódtak. Aztán José Mourinho megnyitotta a lehetőséget, hogy eljussak Rómába és éltem a kínálkozó lehetőséggel. Sok élvet játszottam a Juventusban, ezért nehéz volt egy másik olasz csapathoz mennem, de úgy voltam vele, hogy ismerem a bajnokságot, tetszett a felvázolt projekt és azt tartottam leginkább szem előtt, hogy részt vehessek az idei világbajnokságon. Úgy gondolom, hogy erre minden esélyem megvan."

Dybala az elmúlt hét év alatt minden sorozatot beleszámítva 291 mérkőzés alatt 115 gólt szerzett a Juventusnál, az előző idény végeztével lejáró szerződése azonban a torinói klub döntése jóvoltából nem került meghosszabbításra, így ingyen távozhatott.

A cordóbai származású támadó 2015 óta 34 mérkőzésen lépett pályára az argentin válogatottban, kimaradt a tavalyi Copa Américáról, melyen Lionel Scaloni szövetségi kapitány sokkal például Joaquin Correát favorizálta vele szemben. Idén viszont újra rendszeres szereplője a válogatottnak, az Európa-bajnok olasz válogatott ellen gólt is szerzett a Finalissimán és most is tagja a keretnek:

"Sosem nehezteltem a válogatottra, amiért nem hívtak meg. A legtöbbször tisztában voltam vele, hogy min kell javítani, miben kell többet nyújtanom, hogy meghívót kapjak. Úgy gondolom, hogy a klubváltással elindultam egy új úton, és jobb esélyeim vannak a válogatott kerettagságot illetően is. Szükségem volt erre a váltásra" - jegyezte meg a válogatottról.

Az Albiceleste szövetségi kapitányáról a következőket mondta: "Nagyon szeretek vele dolgozni. Fiatal kora ellenére rendkívül érett, tapasztalt edzőnek tartom őt. Érti a játékosok nyelvét, mindannyian felnézünk rá. Alapvetően keveset beszél, de közvetlen módon kommunikál velünk. Tisztában vagyunk az elképzelésivel, pontosan tudjuk, hogy mit vár tőlünk."

Új csapatában az első nyolc mérkőzés alatt négy gólt szerzett: háromszor a bajnokságban, egyszer az Európa-ligában volt eredményes. Csapata a múlt hétvégi mérkőzését egy kisebb húzódás miatt elővigyázatosságból kihagyta, de elutazott a válogatotthoz, ahol ismét teljeskörű átvizsgáláson esett át, mielőtt edzésbe állt volna.

Az argentin válogatott másodedzője, Walter Samuel korábban az Interben José Mourinho játékosa volt, aki most Dybala edzője. A meglehetősen kétes megítélésű portugálrló is beszélt: "Samuel biztosan jobban ismeri nálam, egy hihetetlen embernek tartom őt. Máshogy képzeli el őt az ember, amíg nem ismeri, és teljesen más személyesen. Óriási kisugárzása van, egy valódi karakter."

Az Albiceleste szombatra virradóra Honduras ellen Miamiban, jövő szerda hajnalban pedig Jamaica ellen New Jersey-ben lép pályára edzőmérkőzésen az Egyesült Államokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1617937200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása