Futballtangó

Az Egyesült Államokban készül az argentin válogatott

2022. szeptember 20. - _Adamo_

argusa.jpg

A két hónap múlva kezdődő világbajnokságra készülő argentin válogatott a szeptemberi felkészülési mérkőzéseit az Egyesült Államokban fogja megvívni, ezért Lionel Scaloni csapata Miamiban találkozik.

A hétfői napon az elsők közt az MLS-ben játszó Thiago Almada és a Brighton futballistája, Alexis Mac Allister érkezett meg az argentin válogatotthoz. Kicsivel később többen, köztük Lionel Messi is becsekkolt az össztartásra. Ugyanakkor például Cristian Romero és Lisandro Martínez Argentínába kellett, hogy utazzon, biztonsági okokból a királynő halála miatt nem repülhettek Angliából egyenesen az Egyesült Államokba, most viszont a vízumra várnak, így vélhetően ők csak szerdán csatlakoznak a kerethez.

A közelmúltbeli sérülése után a hétvégén góllal visszatérő Nicolás González az előzetes tervekkel szemben mégis részt vesz a mostani gyakorlásokon, míg a frissen megsérülő Paulo Dybala a húzódása ellenére elutazott a kerethez, és az ottani vizsgálatok fogják meghatározni, hogy szerepelhet-e az edzéseken, ill. a felkészülési mérkőzéseken. A hétvégén szintén lesérülő Giovani Lo Celso ugyancsak elutazott a válogatotthoz.

Az előzetes keretből sérülése miatt Exequiel Palacios kimaradt, és ő nem is vesz részt a mostani tréningeken.

Az argentin válogatott aktuális kerete:


Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Geronimó Rulli (Villarreal)
Hátvédek: Nahuel Molina (Atlético Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), Facundo Medina (RC Lens), Cristian Romero (Tottenham), Nicolás Otamendi (Benfica), Germán Pezzella (Real Betis), Nehuén Pérez (Udinese), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), Lisandro Martínez (Manchester United), Marcos Acuña (Sevilla)
Középpályások: Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Enzo Fernández (Benfica), Leandro Paredes (Paris Saint-Germain), Giovani Lo Celso (Villarreal), Ángel Di María (Juventus), Alejandro „Papu” Gómez (Sevilla), Guido Rodríguez (Real Betis), Alexis Mac Allister (Brighton)
Támadók: Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Thiago Almada (Atlanta United), Lautaro Martínez (Inter), Joaquín Correa (Inter), Ángel Correa (Atlético Madrid), Paulo Dybala (AS Roma), Julián Álvarez (Manchester United), Nicolás González (Fiorentina)

Az Albiceleste szombatra virradóra Honduras ellen Miamiban, jövő szerda hajnalban pedig Jamaica ellen New Jersey-ben lép pályára edzőmérkőzésen az Egyesült Államokban.

Az idei világbajnokságon az argentin válogatott a C csoportba került MexikóLengyelország és Szaúd-Arábia társaságában. 

A közelmúltban döntöttek úgy, hogy az eredeti tervekkel ellentétben, mégis lesz egy klasszikus nyitómeccs a világbajnokságon, így a házigazda Katar és a dél-amerikai kvalifikációs sorozatból kijutó Ecuador egy nappal a többi meccs előtt, november 20-án mérkőzik meg egymással. Így már csak két hónap van hátra az idei világbajnokságig.

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 20. és december 18. között Katarban kerülhet sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4117935402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása