Futballtangó

Felkészülési tornát nyert Javier Mascherano válogatottja

2022. augusztus 08. - _Adamo_

mascherano.jpg

Az argentin U20-as válogatott végső győzelmével zárult a spanyolországi L'Alcudiában zajló korosztályos felkészülési torna.

Javier Mascherano által irányított argentin U20-as válogatott ezúttal a Touloni Tornán résztvevő csapatánál fiatalosabb keretet hívott össze az otthon játszókra építve, de kapott gól nélkül megnyerte a nyolccsapatos felkészülési tornát.

A korosztályos válogatott a csoportkörben az ukrán Rukh Lviv elleni gól nélküli döntetlen követően a Valencia csapatát 2-0-ra, az Alzirát 1-0-ra győzte le. A torna elődöntőjében Ignacio Maestro Puch és Lautaro Ovando találataival sikerült 2-0-s győzelmet aratni a Levante korosztályos együttese felett.

A finálét két U20-as dél-amerikai válogatott vívta egymással, miután Uruguay a másik elődöntőben 1-0-ra legyőzte a Valenciát. A döntő a vártnál jóval simább küzdelmet hozott, hiszen a "gauchók" végig vezetve, 4-0 arányban diadalmaskodtak. A San Lorenzo jobb szélsője, Agustín Giay már az első tíz percen belül megszerezte a vezetést Mascherano válogatottjának, majd a szünet után Ignacio Maestro Puch tovább növelte az előnyt. A kiütéses győzelemről árulkodó különbség a hajrában alakult ki, amikor Brian Aguirre és Lautaro Ovando ugyancsak eredményesek tudtak lenni, így kétség sem férhetett az argentin győzelemhez.

A torna legértékesebb játékosának a Boca Juniors 18 éves balhátvédjét, Valentín Barcót választották.

A szervezők az argentin szövetség képviselőinek jelenlétében felavattak egy egyedi Diego Maradona-szobrot a közel két évvel ezelőtt elhunyt egykori argentin világbajnok klasszis emlékére.

Az 1984 óta megrendezésre kerülő COTIF-tornát harmadik alkalommal nyerte meg az argentin válogatott a 2012-es és a 2018-as sikert követően. 

Az argentin U20-as válogatott kerete:


Kapusok: Francisco Gómez (Racing Club), Federico Gómez Gerth (Tigre)
Hátvédek: Franco Carboni (Cagliari), Tomás Silva (San Lorenzo), Santiago Moya (Huracán), Lautaro Di Lollo (Boca Juniors), Mateo Prevedini (Alcórcon), Valentín Barco (Boca Juniors)
Középpályások: Facundo Buonanotte (Rosário Central), Agustín Giay (San Lorenzo), Mateo Tanlongo (Rosário Central), Gino Infantino (Rosário Central), Valentín Carboni (Inter), Mateo Seoane (Vélez Sarsfield), Agustín Rodríguez (Lanús), Axel Encinas (River Plate), Isaías Del Pupo (Cagliari)
Támadók: Matías Hernández (San Lorenzo), Juan Gauto (Huracán), Tomás González (Unión Santa Fé), Brian Aguirre (Newell's Old Boys), Darío Sarmiento (Montevideo City Torque), Ignacio Maestro Puch (Atlético Tucumán), Lautaro Ovando (Argentinos Juniors)

argcotif.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr10017902987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása