Futballtangó

Utolsó forduló előtt a Copa de la Liga Profesional

2022. május 03. - _Adamo_

arg13.jpg

Az argentin bajnokság idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű sorozatának végéhez közeledünk, ugyanis már csak egy forduló van hátra az alapszakaszból.

Mint ismeretes, az aktuálisan futó kiírásban a 28 első osztályú csapatot két 14 tagú csoportba sorolták. Egymás legnagyobb ellenfelei külön csoportokba kerültek, így az említett előző fordulóval együtt minden csapat 14 mérkőzést játszik az első körben, majd az alapszakasz végeztével az első négy-négy helyezett folytathatja az egyenes kieséses szakaszban. A negyeddöntőben a csoportelsők a másik csoport negyedik helyezettjeivel, a másodikok a harmadikokkal játszanak hazai pályán, majd az elődöntők és a döntő semleges helyszínen kerül(nek) megrendezésre.

A Racing Club csapata továbbra is veretlenül vezeti csoportját, bár nyolc győzelem mellé már öt győzelem is becsúszott, így is elég magabiztosnak tűnnek. Fernando Gago csapata biztosan ott lesz a rájátszásban és jó eséllyel az első helyen zárják a csoportjukat. Két nyeretlen mérkőzést egy 7-0-s diadalmenettel feledtetett a tavalyi bajnok River Plate gárdája, melynek szintén biztossá vált a playoff-részvétele. Az utolsó kör előtt a másik két továbbjutó helyet a Newell's Old Boys és a Defensa y Justicia birtokolja, de az utóbbival azonos pontszámmal álló Argentinos Juniors, illetve az Halcón mögött egy, a NOB-tól két ponttal lemaradó Gimnasia La Plata és Sarmiento együttesének is van még matematikai esélye a playoffra. Az alapszakasz hétvégi zárókörében Gimnasia-Newell's mérkőzést is rendeznek. Ezzel szemben a Banfield és a San Lorenzo mérsékeltebb szereplése meglepetésnek tűnhet, míg a jelentősen meggyengült Talleres Córdoba az előző kiírásban elért dobogós helyezés után csak sereghajtó csoportjában.

Az A csoport aktuális állása


arga_1.JPG

Eközben a B csoportban az Estudiantes La Plata első, és a Boca Juniors második helye már teljesen biztos az utolsó kör előtt. A Pincha Mauro Boselli vezetésével nagyszerűen teljesített az egész idény során, az utolsó öt meccsből négyet megnyert, az egyetlen vereségét még a hatodik fordulóban szenvedte el a Xeneize ellen, amely a második hely és a stabilitás ellenére komoly gondokkal küzd, Sebastián Battaglia vezetőedző állása is veszélybe került. A Tigre és az Aldosivi foglalja el a harmadik-negyedik helyet azonos pontszámmal, de mivel mindketten kikaptak az elmúlt fordulóban, az elmúlt két meccsét megnyerő Huracán az ötödik helyen csak két pontra van tőlük és még kiszoríthatja a playoff-ból valamelyiküket. Ellenben a sorozat címvédőjének számító Colón a hatodik helyről már biztosan nem juthat be a rájátszásban. Ugyancsak várakozáson alulira sikeredett a Lanús és a Vélez Sarsfield szereplése, míg az Independiente 13. és a Rosário Central utolsó helyezése alighanem kimondottan csalódás a klub szimpatizánsai számára.

A B csoport aktuális állása


argb_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9817822421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása