Futballtangó

Veszélyben Marcelo Bielsa állása

2022. február 21. - _Adamo_

bielsa1.jpg

Az angol bajnokságban (Premier League) idén mérsékelten szereplő Leeds United kispadján a helyi sajtóhírek szerint egyre valósabb veszélyben lehet az argentin stratéga, Marcelo Bielsa menedzseri posztja.

A tavaly idényben a kilencedik helyen végző Leeds United a 2021-2022-es kiírásban kizárólag az utolsó bennmaradást érő helyeket foglalja el, és a Manchester United elleni, 4-2-es vereséget követően a sajtótájékoztatón is szóba került a menedzser helye. Marcelo Bielsa próbált diplomatikusan válaszolni, de nem próbálta elrejteni a valóban fennálló problémákat:

"Lehetetlen nem aggódni. 50 gólt kaptunk a szezonban, az egyik legtöbb a teljes mezőnyben, borzalmas. Tisztában vagyok vele, hogy ez az én felelősségem. A három belső középpályásunk közül csak egy játszott, kénytelenek voltunk felforgatott összeállításban szerepelni, de ez akkor is elfogadhatatlan. Olyan érzésem volt, hogy jobban játszottunk a labda nélkül, amíg csak meg akartuk szerezni a játékszert, mint amikor már tényleg nálunk volt. Ezeket sürgősen javítanunk kell."

Az argentin admirális 2018. júniusi kinevezése óta 168 mérkőzésen irányította a csapatot, melyből 80-at nyertek meg 33 döntetlen és 55 vereség mellett. Eközben 2020-ban visszajutottak az angol élvonalban és tavaly újoncként kifejezetten ígéretes szezont futottak, a Leeds híres volt a Bielsa-féle bevállalós, sok gólt szerző és kapó játékáról, rendszerint a mezőny legjobbjai ellen is remek mérkőzéseket játszottak. Ehhez képest a "fehérek" az idei szezonban mérsékelten teljesítenek, és bár továbbra is sok gólt kapnak, keveset szereznek, így az eredmények is jóval szerényebbek. A Leeds jelenleg 24 forduló alatt szerzett 23 pontjával a 15. helyen csak öt ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Watford csapatát.

A 66 éves argentin mester korábban a Newell's Old Boys nagy felfedezettje volt, annak idején a '90-es évek elején két bajnoki címet nyert a rosáriói csapattal, és döntőig menetelt a Libertadores-kupa 1992-es kiírásában. Bielsa 1998-ban a Vélez Sarsfield mestereként újabb argentin bajnoki címet ünnepelhetett. Továbbá irányította az argentin (1998-2004) és a chilei válogatottat is (2007-2011), míg klubedzőként Európában többek közt az Athletic Club, az Olympique Marseille és a Lille OSC kispadján vállalt szerepet mostani megbízatása előtt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr817696684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása