Futballtangó

Visszavonult az olimpiai bajnok argentin hátvéd

2021. december 29. - _Adamo_

coloccini1.jpg

Befejezte aktív pályafutását az egykori argentin válogatott hátvéd, a korábban hosszú időn át Európában játszó Fabricio Coloccini, aki az elmúlt éveket hazájában töltötte.

39 éves korában az argentin válogatott korábbi hátvédje, Fabricio Coloccini bejelentette, hogy visszavonul a labdarúgástól:

"Eljött a nap, hogy felébredjek. Életem 22 évén keresztül elmerültem egy álomban, ami sokkal többet adott, mint valaha is gondoltam volna. Szeretném elmondani, hogy játékosként minden álmomat megvalósítottam, nagyon örülök ennek a különleges utazásnak, ami persze jó lenne, ha soha nem érne véget. De sajnos ennek is van lejárati dátuma, mint mindennek, és most elérkeztem a befejezéshez. Köszönöm valamennyi csapatom, edzőm támogatását! Egy megtiszteltetés volt veletek dolgozni"

- írta a 40. születésnapját januárban ünneplő hátvéd Instagram-posztjában.

A córdobai születésű védő annak idején az Argentinos Juniors akadémiáján kezdte pályafutását, majd a felnőttek közt a Boca Juniors színeiben debütált. Tizenhét évesen leigazolta őt az AC Milan csapata, de kölcsönben maradt odahaza a San Lorenzo együttesében. A milánói csapat színeiben egyáltalán nem játszott, a Ciclón után több spanyol csapatnál fordult meg kölcsönben, mint a Deportivo Alavés, az Atlético Madrid és a Villarreal.

Klubszinten a legemlékezetesebb időszakát a Deportivo La Coruña (2004-2008) és a Newcastle United (2008-2016) csapatainál töltötte. Ezt követően hazatért és négy éven át újra a San Lorenzo játékosa volt, míg utoljára az Aldosivi soraiban szerepelt.

Coloccini 2003 és 2014 között 39 alkalommal lépett pályára az argentin felnőtt argentin válogatottban, szerepelt a 2006-os világbajnokságon. Az Albiceleste mezében az egyetlen gólját egy Peru elleni világbajnoki selejtezőn szerezte. Emellett tagja volt a 2001-ben U20-as világbajnok és a 2004-ben olimpiai bajnoki címet nyerő nemzeti együttesnek.

coloccini.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3816795656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása