Futballtangó

Négy győzelem után Uruguay ellen kikapott az argentin válogatott

2023. november 17. - _Adamo_

arguru2.JPG

Az első négy vb-selejtezője megnyerése után az argentin válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Uruguay ellen hazai környezetben a La Bomberonában.

Az argentin válogatott négyből négy győzelem után először kapott ki a dél-amerikai világbajnoki selejtezők során, miután a Marcelo Bielsa vezette Uruguay diadalmaskodott ellene.

A mérkőzés előtt Lionel Messit a nyolcadik Aranylabdája, Emiliano Martínezt pedig az év kapusának járó díj kapcsán köszöntötték a hazai közönség előtt. Scaloni csapata egy megszokottnak tekinthető kezdpcsapattal állt ki a mérkőzésre: E. Martínez - Molina, C. Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul, A. Mac Allister, E. Fernández - Messi, J. Álvarez, N. González. Az argentin válogatott támadóan lépett fel a mérkőzésen, Messiék a kezdetektől fogva több akciót vezettek, azonban az uruguayiak nagyszerűen végezték az elhárítást, mindeközben pedig veszélyes kontrákat vezettek. Tíz perc elteltével Núnez lépett ki nagy lendülettel, éles szögből leadott lövése azonban elkerülte a kaput. Néhány perccel később egy újabb veszélyes uruguayi ellentámadás végén M. Araújo közeli próbálkozását hárította E. Martínez. Kisvártatva Messi cselezte tisztára magát, jó 20 méterről leadott lövését azonban Rochet kapus magabiztosan védte. A "gauchók" hiába támadtak többet, kevés minőségi helyzetet tudtak kidolgozni Uruguay kapuja előtt. A vendégek türelmesen játszottak, a kínálkozó lehetőségre várva visszazártak, a labdaszerzések után pedig gyors, veszélyes akciókat vezettek. Kevesebb mint öt perccel az első féldő vége előtt Vina szerelte le a szögletzászló közelében Molinát, befelé húzott a labdával, kapu előtt keresztbe tett bejátszását pedig a hosszú oldalon érkező Ronald Araújo lőtte az argentin kapuba. Ezt követően Messi kapu elé lőtt szabadrúgásába a rövid saroknál C. Romero piszkált bele, de Rochet hárítani tudott, majd Messi a tizenhatos sarkának közeléből végzett el szabadrúgást, melyet a felső léc tetejére lőtt. Így Uruguay mehetett 1-0-s előnnyel a szünetre. A szünetben A. Mac Allistert La. Martínez váltotta, majd néhány perccel a folytatást követően N. González helyett Di María is játékra jelentkezett. A második félidőben sem változott a játék képe, a hazaiak tovább támadtak. Kisvártatva La. Martínez szöglet utáni fejesénél ismét Rochet volt a helyén. Negyedóra elteleltével Messi végzett el egy újabb veszélyes szabadrúgást, amely nem sokkal kerülte el a kaput. A 64. percben De Paul helyett Palacios lépett pályára. A hazaiak továbbra is hiába akcióztak, képtelenek voltak áttörni a zárt uruguayi védekezést, akik hibátlanul végezték az elhárítást. Az utolsó tíz percben Acuna és Lo Celso szállt be. A hajrában jártunk, amikor Di María szöglet utáni fejesénél Rochet védett bravúrral. Marcelo Bielsa mesterterve a meccs végén végleg érvényesült, a 87. percben egy labdaszerzést követően Darwin Núnez ugrott ki ziccerben, melyet a kapu közelébe érve egy tökéletes lövéssel váltott gólra. Uruguay így Brazília legyőzése után újabb nagy skalpot gyűjtött be, és a kvalifikációs sorozat második helyén két pontra megközelítette az eddigi négyből négy meccset nyerő, a tavalyi vb-döntő óta egészen idáig gólt sem kapó argentinokat.

Argentína - Uruguay 0-2 (0-1)
Gólszerzők: - ill. R. Araújo (41.), D. Núnez (87.)

 

További eredmények:


Bolívia-Peru 2-0
Venezuela-Ecuador 0-0
Kolumbia-Brazília 2-1
Chile-Paraguay 0-0

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:


1. Argentína 12 pont (5 meccs)
2. Uruguay 10 pont (5 meccs)
3. Kolumbia 9 pont (5 meccs)
4. Venezuela 8 pont (5 meccs)
5. Brazília 7 pont (5 meccs)
6. Ecuador 5 pont (5 meccs)*
7. Paraguay 5 pont (5 meccs)
8. Chile 5 pont (5 meccs)
9. Bolívia 3 pont (5 meccs)
10. Peru 1 pont (5 meccs)

(*=3 pont levonás)

Az argentin válogatott jövő keddről szerdára virradóra a következő fordulóban Brazília vendégeként léphet pályára a Maracana Stadionban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3218260433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása