Futballtangó

Újra pályára lép a világbajnok argentin válogatott

2023. március 22. - _Adamo_

argtra23.JPG

Bő három hónappal a katari világbajnokság után a vb-győztes argentin válogatott újra pályára léphet, mivel a következő napokban két hazai felkészülési mérkőzés szerepel a kalendáriumban.

Az argentin válogatott tagjai a hétfői napon találkoztak a szövetség ezeizai edzőközpontjában, ahol megkezdődött a márciusi összetartás. A 26 világbajnok játékos közül 25-en ott vannak most is csapattal, továbbá olyanok is, akik a vb-n különféle okokból kifolyólag nem lehettek jelen, valamint több fiatal játékos is a felnőtt kerettel készül.

Hatalmas az érdeklődés a következő két felkészülési mérkőzés iránt, az argentin fővárosban hasonló láz tört ki az elmúlt napokban a kedvence hazaérkezésekor, mint amikor decemberben a vb-trófeával értek haza Katarból.

"Érzem az emberek szeretetét. Hihetetlen látni a képeket, ahogy a kissrácok az én mezemben táncolnak zászlókkal a fejükön, ez legalább akkor extázist jelent számomra, mint maga a világbajnoki cím" - tette hozzá Emiliano Martínez.

A világbajnok csapat tagjai közül egyedül Alejandro "Papu" Gómez nem tarthatott sérülése miatt a nemzeti csapattal, míg a keretbe ugyan behívták a Manchester United ifjú üdvöskéjét, Alejandro Garnacho megsérült az összetartás előtt.

Ugyanakkor a szövetségi kapitány Lionel Scaloni leszögezte, hogy senkinek nem lesz a jövőben bérelt helye:

"Új fejezet kezdődik számunkra, újabb célok állnak előttünk. A világbajnokoknak nincs előnyük, azokra fogok számítani a keretben, akik a legjobb teljesítményt nyújtják. Minden egyes helyért meg kell küzdeni a keretben. Azt várom el a játékosoktól, hogy továbbra is a világbajnokság előtti és a torna alatt látott küzdeni tudással és alázattal végezzék a dolgunkat. Nagyon sok munka volt a világbajnoki címben, hálás vagyok, hogy elértük, de már a következő feladatokra összpontosítok."

Az Albiceleste csütörtökről péntekre virradóra Panama ellen a Buenos Aires-i Monumentalban, míg jövő kedden Curacao ellen Santiago del Esteróban léphet pályára telt ház előtt.  

Az argentin válogatott aktuális kerete:


Kapusok: Franco Armani (River Plate), Gerónimo Rulli (AFC Ajax), Emiliano Martinez (Aston Villa)
Hátvédek: Juan Foyth (Villarreal), Gonzalo Montiel (Sevilla), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Nicolas Otamendi (Benfica), Cristian Romero (Tottenham), Lisandro Martinez (Manchester United), Nehuen Perez (Udinese), Germán Pezzella (Real Betis), Nicolas Tagliafico (Olympique Lyon), Marcus Acuna (Sevilla)
Középpályások: Lautaro Blanco (Elche), Leonardo Paredes (Juventus), Enzo Fernandez (Chelsea), Alexis Mac Allister (Brighton), Guido Rodriguez (Real Betis), Máximo Perrone (Manchester City), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Facundo Bunanotte (Brighton), Rodrigo de Paul (Atlético Madrid), Thiago Almada (Atlanta United, Giovani Lo Celso (Villarreal)
Támadók: Ángel Di Maria (Juventus), Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Lautaro Martinez (Inter), Julián Álvarez (Manchester City), Angel Correa, Paulo Dybala (AS Roma), Nicolas Gonzalez (Fiorentina), Valentin Carboni (Inter), Emiliano Buendia (Aston Villa), Giovanni Simeone (Napoli)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7618077324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása