Futballtangó

Egygólos győzelmet aratott Argentína Ecuador ellen

2024. június 10. - _Adamo_

argecu24.jpg

Vasárnapról hétfőre virradóra Argentína 1-0-s győzelmet aratott Ecuador ellen a chicagói Soldier Fielden a Copa Américára való felkészülés jegyében.

A Copa- és vb-címvédő argentin válogatott végig mezőnyfölényben futballozva aratott 1-0-s győzelmet az Ecuador elleni felkészülési mérkőzésen.

Lionel Scaloni szövetségi kapitánya a csapatának meghatározó szereplői közül ezúttal Lionel Messi és Enzo Fernández is csak csereként kapott lehetőséget, így az argentinok az alábbi csapattal álltak fel: E. Martínez - Montiel, C. Romero, Li. Martínez, Acuna - De Paul, Paredes, Lo Celso - Álvarez, La. Martínez, Di María. Az argentinok a meccs elejétől kezdve többet birtokolták a labdát és irányításuk alatt tartották az eseményeket, azonban kevés gólhelyzetet tudtak kialakítani. Az első játékrész derekánál egy kapu elé ívelt szabadrúgást követően a lecsorgó labdát J. Álvarez fordulásból lőtte kapura, ám Galindez kapus hárítani tudott. Néhány perccel később ismét a City támadója zavarta meg az ecuadori hálóőrt, de nem tudta kihasználni a kínálkozó lehetőséget. Öt perccel a szünet előtt az előre keveredő C. Romero nagyszerűen játszotta meg a tizenhatoson belül a jobbról befelé törő Ángel Di Maríát, aki az ötös sarkához érve a hálóba helyezte a vezető gólt. Nem sokkal később a veterán szélső akár duplázhatott is volna, a tizenhatos előteréből megeresztett szabadrúgása azonban a felső lécen csattant. Az első játékrész Argentína 1-0-s vezetésével ért véget.

A térfélcsere után De Paul bejátszásából La. Martínez fejelt közelről az ecuadori kapus kezei közé. Az 56. percben Messi és E. Fernández is játékra jelentkezett Di María, ill. La. Martínez helyett. A friss erők a következő percekben többször is meg tudták kavarni az ecuadori védelmet, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A világbajnok továbbra is fölényben futballozott, és esetenként ha növelte az iramot, akkor a kapuja elé szegezte Ecuadort, de képtelenek voltak feltörni az ellenfél zárt védekezését. Bő tíz perccel a vége előtt Álvarez helyére A. Correa, Paredes helyére N. González állt be, míg a hajrában Montielt Martínez Quarta, De Pault Palacios váltotta. A hosszabbítás perceiben Messi ugrott ki ziccerben, Galindez azonban védte a közeli lövését, így nem született újabb találat, Argentína minimális különbségű győzelmet aratott.

Argentína - Ecuador 1-0 (1-0)
Gólszerző: Di María (40.), ill. -

 

A június 20-án kezdődő Copa América előtt az argentinok még egy felkészülési mérkőzést fognak játszani, péntekről szombatra virradóra Guatemala ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr418424807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása