Futballtangó

Luis Díaz újra találkozhatott a kiszabadult édesapjával

2023. november 15. - _Adamo_

diaz2.jpg

Az elmúlt időszakban a labdarúgás világa egy emberként aggódott a Liverpool kolumbiai szélsője, Luis Díaz elrabolt édesapja egészsége miatt.

Múlt csürtökön erősítették meg, hogy a kolumbiai válogatott szélső, Luis Díaz édesapja, Luis Manuel Díaz kiszabadult a Kolumbiai Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) fogvatartásából.

Díaz szüleit még október 28-án, a Kolumbia északi részén lévő La Guijara állam Barrancas településének egyik benzinkútján rabolták el, amikor két fegyveres férfi egy motorról leszállva támadt rájuk. Díaz édesanyját, Cilenis Marulandát néhány órával később megtalálták egy autóban, a játékos apját Díazt viszont egészen november 9-ig tartották fogva. A labdarúgó a médián keresztül több üzenetben is kérlelte az emberrablókat, hogy engedjék el az édesapját.

A kolumbiai hatóságok nagy erőket mozgósítottak a férfi kiszabadítására, 200 millió kolumbiai pesót (több mint 17 millió forint) ajánlottak fel annak, aki információval tud szolgálni az édesapáról. Később a kormányellenes gerillacsoport elismerte, hibát követett el a népszerű focista szüleinek elrablásával, és megkezdődtek a tárgyalások az idősebb Díaz elengedéséről.

A beszámolók szerint a férfit fogvatartói az ENSZ és a katolikus egyház tisztviselőinek adták át múlt csütörtökön, valahol a Serranía del Perijá hegységben, miután a gerillák erdei búvóhelyén töltött 12 napot. Innen helikopterrel vitték Valledupar városába, ahol orvosi vizsgálatnak vetették alá – jó állapotban találták, kisebb térdsérüléssel bajlódik, de bántalmazásnak nincs nyoma rajta.

Szerencsére az aggasztó történet pozitív véget ért, Díaz pedig a kolumbiai válogatott aktuális vb-selejtezőire hazatérve újra találkozhatott édespajával. 

Sajnos az egyes dél-amerikai országok viszonyait tekintve elő fordulnak hasonló esetek, még a labdarúgók és azok családtagjai sem lehetnek biztonságban.

A kolumbiai válogatott a következő két, novemberi vb-selejtezőjén csütörtökön Brazíliát fogadja, majd jövő kedden Paraguay otthonába látogat.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3218258753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása