Futballtangó

Zinédine Zidane és Lionel Messi kölcsönösen csodálják egymást

2023. november 11. - _Adamo_

zidanmessi.JPG

Az Adidas Football csatornáján megjelent egy jó hangulatú, baráti beszélgetés Zinédine Zidane és Lionel Messi között.

A hivatalos elnevezés szerint Zinédine Zidane interjút készített Lionel Messivel, azonban a két klasszis labdarúgó inkább egy kellemes beszélgetést folytatott egymással a fociról. A francia és az argentin kiválóság nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire elismeri a másik nagyságát.

A két zseniális képességű labdarúgó csak egyetlen mérkőzést játszott egymás ellen 2005-ben, amikor Zidane a pályafutása végén, Messi pedig az elején járt. Ennek ellenére rengeteg közös témájuk adódott.

"Csak egy szó jut eszembe róla: varázslat. A mai nap fontos számomra, mert elmondhatom, hogy mennyire csodálom őt. Szerintem amit csinál, az tényleg varázslat. Mielőtt megkapja a labdát, már tudja, mit kell tennie” - jellemezte Zidane Messit.

A beszélgetés során több szakmai témát is érintettek, például hogy a labdarúgásban napjainkban egyre inkább eltűnik a 10-es pozíció. "Ma már a 10-es pozíció nem annyira fontos, megváltozott a szerepe és a pozíciója is. Ha 4-2-3-1-et vagy 4-4-2-t játszol, akkor a 10-esre nincs már szükség" - említette Zidane.

Messi azt válaszolta, hogy manapság már csak néhány igazi 10-es van a futballban, melyre Zizou úgy válaszolt "Szerencsére, amíg te futballozol, a 10-es pozíció megmarad."

Leo a diskurzus alatt felidézte Diego Maradona emlékét, örökségét: 

"Számunkra, argentinoknak különleges jelentősége van a 10-es számnak. Ha a 10-es számról beszélünk, automatikusan mindenki Maradonára gondol. Ő a mi példaképünk, ikonunk. A gyermekeim anélkül is tisztában vannak vele, hogy mit jelent, hogy látták volna őt játszani".

Zidane Messivel is megosztotta, hogy annak idején a River Plate zsenijét, Enzo Francescolit tartotta a példaképének, első fiát is róla nevezte el.

"Igen, láttam őt kisfiúként játszani, az egy nagyon erős River volt, mindent megnyertek. Nekem Pablo Aimar volt a kedvencem, szintén a Riverből" - felelte Leo.

Zidane és Messi mindketten világbajnokok, és mindketten tudják, hogy mit jelent vb-döntőben betalálni. A francia az 1998-as, az argentin a 2022-es vb-döntőben volt eredményes, melyen csapata győzött. Messi azt mondta, hogy az volt karrierje legszebb pillanata, amikor betalált a vb-döntőben, ezzel Zidane is egyetértett, aki szerint ez a csúcspont egy futballista életében.

"Mindig is tiszteltem őt, felnéztem rá. Követtem a pályafutását, de szenvedtem is miatta, mert ő Madridban volt, én pedig a Barcelona játékosa voltam" - mondta el Messi Zidane-ról.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9718255827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása