Futballtangó

Megdőlt a River Plate legfiatalabb gólszerzőjének rekordja

2024. február 08. - _Adamo_

mastantuono.JPG

A River Plate szerdai kupamérkőzésén betalált a "milliomosok" közelmúltban debütáló fiatal tehetsége, Franco Mastantuono ezzel a klub történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

Szerdáról csütörtökre virradóra a River Plate 3-0-s győzelmet aratott a Copa Argentina első fordulójában a harmadosztályú Excursionistas ellen, miközben a csapat második gólját Franco Mastantuono jegyezte, aki ezzel 16 évesen, 5 hónaposan és 24 naposan a klub valaha volt legfiatalabb gólszerzője lett.

Az eddigi rekordot Javier Saviola tartotta, aki 1998. október 18-án 16 éves, 10 hónapos és 7 napos volt az első gólja idején, melyet a Gimnasia de Jujuy ellen regisztrált.

Mastantuono gyermekkorában korosztályos teniszbajnoknak mondhatta magát, egy darabig a két sportágat párhuzamosan űzte, majd miután 12 évesen a "milliomosok" akadémiájára került, végérvényesen letette a voksát a labdarúgás mellett. Azóta a River utánpótlásában fejlődött, 2023 augusztusában kötötte meg első profi szerződését a klubnál, melyet követően egyre többször volt lehetősége a felnőtt csapattal tréningezni.

Tavaly év végén tagja lehetett az U17-es világbajnokságon negyedik helyezést elérő argentin válogatottnak - a bronzmeccs kivételével az öszes mérkőzésen pályára lépett csereként.

A River felnőtt csapatában a Copa de la Liga Profesional új idényének rajtján, január végén mutatkozott be az Argentinos Juniors ellen. Mastantuono a debütálásával a klub történetének valaha volt harmadik legfiatalabb bemutatkozója lett. A következő két bajnokin is szerepelt, a Barracas Central ellen a kezdőcsapat tagja volt, majd a szerdai kupameccsen az első gólját is meglőtte.

"Nem túlzok, ha azt mondom: amit élek az olyan, mintha egy álom lenne" - jegyezte meg a fiatal labdarúgó.

A tehetséges játékos a Lionel Messi iránti rajongása miatt viseli a 30-as számot és miatta visel egy 18-12-22 tetoválást, amely az argentin világbajnoki cím megszerzésének dátumára utal.

A "milliomosok" vezetőedzője, Martín Demichelis elégedett volt a tehetség teljesítményével: "Őszintén szólva, egyáltalán nem tudtam a rekordról. Megérdemelte a lehetőséget, megdolgozott érte és a csapat hasznára volt a játékával. Büszkességgel tőlt el, hogy lehetőséget tudok adni ilyen fiatal játékosoknak, ő pedig meghálálta a bizalmat."

Mastantuono mellett a River utánpótlásából több nagyszerű képességű fiatal játékos döngeti az első csapat kapuját: Claudio Echeverri már elkelt a Manchester City-hez, de a 2024-es esztendőt még a nevelőcsapatánál töltheti; a tavalyi U17-es vb aranycipőse, Agustín Ruberto a múlt héten a Barracas Central ellen szerezte meg az első gólját (18 évesen és 17 naposan, ezzel hatodik a klubranglistán); hozzá és Mastantuonóhoz hasonlóan Ian Subiabre ugyancsak idén debütált Demichelis kezei alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5118321147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása