Futballtangó

Biztos győzelmeket aratott az ázsiai túrán a világbajnok

2023. június 21. - _Adamo_

argindd.jpg

Az argentin válogatott június első felében Ázsiában tartott edzőtábort, mely keretein belül két felkészülési mérkőzést játszott a júniusi FIFA-játéknapon keretein belül.

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni több fiatal és/vagy eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó játékost is meghívott a keretbe, akik közül sokan most bizonyítási lehetőséget is kaptak.

A világbajnokok közül Franco Armani és Alejandro "Papu" Gómez sem került be az aktuális névsorba, mint ahogyan ezúttal a műtét után lábadozó Lisandro Martínez és a BL-döntő után a bokáját kezeltető Lautaro Martínez sem tartott a nemzeti csapattal.

Az Albiceleste a vb-nyolcaddöntőben is felülmúlt Ausztráliát 2-0-ra győzte le a Pekingben rendezett találkozón, mely során Lionel Messi már a második percben eredményes volt, később pedig Germán Pezella talált még be. A találkozón tulajdonképpen a megszokott nevek kezdtek: E. Martínez - Molina, Romero, Otamendi, Acuna - Di María, de Paul, E. Fernández, N. González - Messi, A. Mac Allister. Ezen a mérkőzésen csereként debütált a felnőtt válogatottban a Manchester United üdvöskéje, a spanyolból lett argentin Alejandro Garnacho. Rajta kívül még a gólszerző Pezzella, valamint Álvarez, Paredes és G. Rodríguez jutott szóhoz a kispadról.

"És ha ez egy álom, azt kívánom, hogy soha ne ébredjek fel belőle" - írta Garnacho a közösségi oldalán a bemutatkozása után.

A meccs után a keret tagjai Indonéziába utaztak, azonban az előzetes terveknek megfelelően három rutinos játékos, Lionel Messi, Ángel Di María és Nicolás Otamendi nem tartott már a csapattal, hanem a szabadságukat megkezdve visszatértek Argentínába. A FIFA-világranglistán csak 149. Indonézia 2-0-s legyőzése alkalmával Scaloni több kiegészítő embernek is lehetőséget biztosított, miközben Leandro Paredes bombagólt lőtt, Cristian Romero pedig egy szöglet utáni fejesből volt eredményes. Scaloni kezdőcsapata már jóval tartalékosabb volt: E. Martínez - Molina, Romero, Pezzella, Medina - Palacios, Paredes, Lo Celso - Buonanotte, Álvarez, N. González. A Brighton tehetsége, Facundo Buonanotte személyében ismét egy 18 éves fiatal debütált, továbbá csereként Garnacho mellett Acuna, Ocampos, G. Simeone, Almada és G. Rodríguez jelentkezett még játékra. A "gauchók" végig markáns mezőnyfölényben játszottak a szerényebb képességű ellenféllel szemben, de a kisebb csapatot nem szerették volna kiütni.

"Olyan, mint ébren álmodnék, őrület. Alig hiszem el, hogy pályára léptem a válogatottban. A kapitány önbizalmat közvetített felém, annyit mondott, hogy csináljam azt, amit a klubjaimnál, mert jól csinálom. Igyekeztem kiélvezni a lehetőséget, és alig várom, hogy minél többször legyen még hasonlóban részem" - jegyezte meg a bemutatkozó fiatal.

Az argentin válogatott a következő mérkőzéseken, szeptemberben megkezdi a világbajnoki selejtezőket a 2026-os tornára az Ecuador elleni hazai és a Bolívia elleni idegenbeli fellépéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr118150286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása