Futballtangó

Hazatérő rutinos támadó repíti a Lanúst

2023. május 03. - _Adamo_

leandrodiaz.JPG

Az argentin bajnokság 2022-es Liga Profesional kiírásában csak az utolsó előtti helyen végző Lanús az aktuálisan zajló idényben szemlátomást jobban teljesít és az élmezőnyt üldözi.

A Lanús 2023-as javulásából azonban már nem a 42 éves José Sand vállalt főszerepet, hanem jóval inkább a csapat egykori saját nevelésű játékosa, a nagy visszatérő Leandro Díaz, aki nyolc góljával a teljes mezőny legeredményesebb játékosai közé tartozik.

A korábban a Newell's Old Boyst és az Huracánt is ígéretesen kormányzó Frank Kudelka tavaly nyári kinevezése nem hozta meg azonnal a kívánt eredményeket, hiszen a Granata jobbára csak szenvedett a Liga Profesional 2022-es kiírásában. A Lanús az előző teljes idényt 27 forduló alatt szerzett 21 ponttal zárta a 28 csapatos mezőny 27. helyén és az átlagpontokat tekintve közel került ahhoz, hogy akár idén vagy jövőre súlyos kiesési gondjai legyenek.

Az argentin első osztályban már 67 szezont töltő Lanús története során eddig két bajnoki címet nyert, 2007-ben és 2016-ban, míg 2013-ban a Copa Sudamericanát hódította el.

A visszatérő Díaz annak idején a csapatnál nevelkedett, majd az első csapatnál játszva 2010 és 2014 között állt a klub alkalmazásában, de a több játéklehetőség érdekében ezalatt kölcsönadták, később pedig végleg távozott. A 30 éves csatár többek közt az Atlético Tucumán, a Sarmiento Junin és az Atlético Rafaela alkalmazásában is megfordult, valamint kipróbálta magát Chilében és Mexikóban is, de sehol sem tudott igazán gyökeret ereszteni magának.

2021-ben először kölcsönben kötött ki az Estudiantes La Plata soraiban, amely később véglegesítette őt, és Díaz végül megtalálta a számításait, mondhatni új otthonra lelt. A Liga Profesional 2021-es kiírásában kiegészítő emberként 20 találkozón tíz gólt szerzett, majd tavaly mindkét bajnoki kiírásban hat-hat találatig jutott és a Libertadores-kupában is eredményes tudott lenni két alkalommal, csapata alapembere lett. Mindent egybevetve 92 mérkőzés alatt 28 gólt szerzett és tíz gólpasszt osztott ki a Pincha színeiben, majd az elmúlt év végén úgy döntött, hogy ismét a távozás mezejére lép és elfogadta egykori nevelőklubja megkeresését, mellyel 2025-ig szóló szerződést kötött.

Az újra kezdés alkalmával az első 11 mérkőzésen nyolc gólt szerzett úgy, hogy az utolsó öt pályára lépése mindegyiként betalált. Díaz a Godoy Cruz és a Sarmiento elleni duplák mellett a San Lorenzo, a Tigre, az Arsenal és a Central Córdoba kapuját egyaránt bevette.

Az előző szezonhoz képest jelentősen feljavuló Lanús a bajnokság derekáig több pontot szerzett, mint tavaly a teljes kiírás alatt: 22 pontos 13 meccsről, így egyel kevesebb mérkőzést játszva a nyolcadik helyet foglalja el és bizakodhat a minél jobb szereplésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5418115428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása