Futballtangó

Martín Palermo visszatért a Boca Juniors otthonába

2023. február 21. - _Adamo_

palermobocaback.JPG

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) elmúlt hétvégi fordulójában a Boca Juniors vendégül látta a Platensét, melynek edzője a Xeneize egykori legendás játékosa, Martín Palermo.

A Boca Juniors történetének gólrekordere, Martín Palermo természetesen szeretetteljes fogadtatásában részesült a La Bombonera közönsége által. A korábbi gólerős támadót a mérkőzés előtt köszöntötte a Boca stábja, "El Titan" pedig meghatottan beszélt az őt éltető publikumnak:

"Már a visszavonulásomkor mindent elmondtam: minden irántam érzett szeretet és tisztelet olyasmi, amit nem lehet olyan könnyen kitörölni az emlékeimből. Annyi év után ismét rám törtek ezek a kellemes érzések. Hihetetlenül hálás vagyok. Mindig az örök hála szavaival gondolok rátok az irántam érzett vonzalom és ragaszkodás miatt."

A mérkőzést a papírformának megfelelően a Boca nyerte 3-1-re, így Palermo a nyolcadik meccsén is nyeretlen maradt edzőként volt csapata ellen. A mérlege eddig három döntetlen és öt vereség, a La Bombonerából mindannyiszor vereséggel távozott csapataival. Annak idején a Godoy Cruzzal két remit csípett el a Boca ellen egy vereség mellett, az Arsenal edzőjeként egy döntetlen és egy vereség volt a mérlege, az Aldosivi edzőjeként kétszer kapituláltak, most pedig a Platensével egyszer.

Palermo aktív játékosként 1997 és 2001, valamint 2004 és 2011 között erősítette a Bocát, ezalatt 236 góljával a csapat történetének legtöbb gólt szerző játékosa lett.

A bajnokság első négy fordulója alatt a Boca a vasárnapi győzelmével hét pontot gyűjtött, míg a Platense egy győzelem és két döntetlen után első vereségét szenvedte el, így öt ponttal rendelkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1118054390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása