Futballtangó

Brazília nyerte az U20-as Dél-Amerika-bajnokságot

2023. február 13. - _Adamo_

brazilu20.JPG

Végletekig kiélezett küzdelemben dőlt el az U20-as Dél-Amerika-bajnokság bajnoki címének sorsa, miután az argentinok már az első kör végeztével búcsúztak a tornától.

A dél-amerikai korosztályos kontinenstornán a CONMEBOL tíz tagállamának csapata vett részt. A válogatottakat két ötcsapatos csoportba sorolták, ahonnan az első három-három helyezett jut tovább a második körbe. A "hatosdöntőben" (Hexagonal) minden csapat minden ellenfelével egyszer találkozott, tiszta lappal indultak, korábbi eredményeket nem vittek magukkal.

Amíg az első körben a két csoportban felváltva rendeztek mérkőzéseket, addig a második kanyarban háromnaponta rendezték meg a teljes fordulókat január 31-től február 12-ig.

Brazília és Uruguay három-három meccs után százszázalékos mérleggel vezette a második kört. A negyedik fordulóban viszont a Selecao csak gól nélküli döntetlenre volt képes a házigazda ellen, miközben a Celeste a negyedik meccsét is megnyerte. Az utolsó forduló mindent eldöntő egymás elleni mérkőzésén tehát Uruguaynak az egy pont is elég lett volna a győzelemhez, végül azonban a brazilok két hajrábeli találattal 2-0-ra felülmúlták őket, így egy ponttal ők végeztek a torna élén.

A torna gólkirályait ugyancsak a brazilok adták, az Athletico Paranaense tehetsége, Vitor Roque és a közelmúltban a Chelsea-hez igazoló Andrey Santos egyaránt hat-hat találatot szerzett a tornán.

A harmadik helyen a házigazda Kolumbia végzett, amely az egész kontinenstorna előtt megnehezítette a nagyok dolgát és azt követően, hogy az első körben hozzájárultak az argentinok kieséséhez, a második körben Uruguaytól csak egy góllal kaptak ki, a brazilokkal pedig ikszeltek, az összes többi  meccsüket megnyerték.

A negyedik pozíciót a címvédő Ecuador kaparintotta meg, amely a második körben az első három meccsét elvesztette, majd az utolsó két mérkőzésen begyűjtött négy pont elég volt a vb-kvalifikációt jelentő helyezéshez. Mondhatni, hogy a végére helyreállt a rend, ugyanis a Hexagonal utolsó két helyén Venezuela és Paraguay nyeretlen teljesítménnyel zárt. Noha meglepetést nem tudtak elérni, mindkét csapat többnyire szoros mérkőzéseket vívott a legjobbakkal is.

Az idei chilei Pánamerikai Játékokon a csoportkör végén kieső házigazda mellett a torna első három helyezettje vehet részt, míg az első négy pozícióban célba érő csapat képviselhet a dél-amerikai kontinenst az indonéziai U20-as világbajnokságon.

A második kör eredményei

 

1. forduló:
Paraguay - Venezuela 1-1
Brazília - Ecuador 3-1
Uruguay - Kolumbia 1-0

2. forduló:
Uruguay - Ecuador 2-1
Brazília - Venezuela 3-0
Kolumbia - Paraguay 3-0

3. forduló:
Venezuela - Uruguay 1-4
Paraguay - Brazília 0-2
Kolumbia - Ecuador 1-0

4. forduló:
Ecuador - Venezuela 1-1
Uruguay - Paraguay 1-0
Kolumbia - Brazília 0-0

5. forduló:
Ecuador - Paraguay 2-1
Brazília - Uruguay 2-0
Venezuela - Kolumbia 1-2

A bajnokság végeredménye

Standings provided by Sofascore

A bajnokság góllövőlistájának élmezőnye

 

6 gólos: Vitor Roque és Andrey Santos (mindkettő Brazília)
5 gólos: Brayan Alcocer (Venezuela), Fabricio Díaz, Álvaro Rodríguez és Luciano Rodríguez (mind Uruguay)
4 gólos: Justin Cuero (Ecuador)
3 gólos: Oscar Cortes (Kolumbia)

A bajnokság legjobbjai

A torna legjobb játékosa: Andrey Santos (Brazília)
A torna legjobb hátvédje: Robert Renan (Brazília)
A torna legjobb középpályása: Fabricio Díaz (Uruguay)
A torna legjobb csatára: Vitor Roque (Brazília)
A torna felfedezettje: Luciano Rodríguez (Uruguay)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1518048184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása