Futballtangó

A Patronato eddigi legnagyobb sikere, megnyerte a Copa Argentinát

2022. november 01. - _Adamo_

patronatocopa.JPG

A Patronato 1-0-ra megnyerte a Copa Argentina döntőjét a Talleres Córdoba ellen a mendozai Estadio Malvinas Argentinasban, elhódítva ezzel története eddigi legnagyobb sikerét.

A Patronato először hódította el a Copa Argentinát, miután egy hajrábeli találattal legyőzte a 2019-2020-as kiírásban ugyancsak a döntőt elveszítő Talleres Córdobát. A döntőt a Talleres kezdte aktívabban, azonban a paranái egylet biztosan állta a sarat, Altamirano kapus pedig a legnagyobb helyzeteknél is remek védéseket tudott bemutatni. A córdobaiak mezőnyfölénye találat formájában nem mutatkozott meg, az első 45 perc 0-0-val ért véget. A második félidőben Aguerre kapus is bemutatott néhány nagyobb bravúrt, de találat továbbra sem született egy jó darabig. Bő tíz perccel a vége előtt a Patronato egy nem mindennapi találattal szerezte meg a vezetést, a csereként beállt Tiago Banega a kezdőkörből indult meg az ellenfél kapuja felé, majd hosszan tolta meg a labdát, melyet a tizenhatos előterében becsúszva ért el, méghozzá úgy, hogy egyenesen Aguerre kapujába ívelt. A hulló falevélként a hálóba zuhanó labdát a kapusnak esélye sem lehetett védeni. A Talleres ugyan a lefújásig igyekezett, képtelen volt egyenlíteni, így egy emlékezetes találat eredményezte a Patronato történetének eddigi legnagyobb sikerét.

A piros-feketék az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2022-es kiírása végeztével a szabályok szerint kiestek az első osztályból az elmúlt három év átlagpontjai alapján. Azonban egyelőre nem született döntés arról, hogy valóban lesznek-e kiesők a szezon végén, vagy a másodosztályú feljutókkal együtt 30 csapatosra növelik a létszámot. Mindenesetre jelen állás szerint az is előfordulhat, hogy másodosztályúként vehetnek részt a Libertadores-kupa 2023-as idényében.

A döntőig való menetelés során a Patronato a negyeddöntőben a River Plate-et, az elődöntőben pedig a Boca Juniorst ejtette ki tizenegyesrúgásokkal.

Patronato – Talleres Córdoba 1-0 (0-0)
Gólszerző: T. Banega (78.), ill. 

 

A klubhoz hasonlóan a csapat vezetőedzője, Facundo Sava ugyancsak eddigi legnagyobb sikerét érte. A 48 éves szakember 2012 óta íródó edzői pályafutása alatt számtalan kisebb csapatnál megfordult, a legnagyobb kihívása alkalmával 2016-ban a Racing Club vezetőedzője volt, melyről a következőket mondta:

"Bár összességében az eredményeket tekintve egy sikertelen időszak volt, úgy éreztem, hogy sokat tanultam az Academiánál, jobb edző lettem utána, mint előtte voltam. Igyekeztem hasznosítani az ott szerzett tapasztalataimat."

A Racingot egykor játékosként is szolgáló Sava az elmúlt években a Tigre, a Gimnasia La Plata és a másodosztályú Quilmes csapatát irányította, mielőtt idén márciusban kinevezték volna őt a piros-feketék kispadjára. Nagyszerű munkát végzett a Patronatóval, hiszen a mostani kupagyőzelem mellett a vidéki kiscsapat a Liga Profesional nemrég befejeződött idényében az előkelő tizedik helyen végeztek.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1717967616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása