Futballtangó

Gallardo az idény végén elhagyja a River Plate-et

2022. október 14. - _Adamo_

gallardo4.JPG

A River Plate vezetőedzője, Marcelo Gallardo a csütörtöki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az aktuális idény végeztével távozik a csapattól.

Marcelo Gallardo a jelenlegi szezon végén, néhány héten belül elhagyja az általa nyolc éven át szolgált River Plate-et. Egy korszak zárul le a "milliomosok" történetében:

"Tegnap este tájékoztattam a vezetőket, hogy lejár a szerződésem, és többé nem folytatom a klubnál. A szomorúságon túl mélyen érzett belső békém van, ami miatt jól érzem magam. Helyesnek érzem a döntésem, el kellett jönnie ennek a pillanatnak. Az évek során megtett útra nagyon büszke vagyok. Ezt a szót szeretném kiemelni, a büszkeséget. Sok mindent megtapasztaltunk ennyi év alatt. Teljes szívemből köszönöm, hogy ilyen szeretetet mutatott irántam az egész szurkolói csoport és River-társadalom. Nagyon úgy tűnik, hogy vasárnap lesz az utolsó mérkőzésem a Monumentalban. Köszönöm mindazt a szeretetet, melyet tőletek kaptam. Gyönyörű történet volt."

Gallardo 2014 óta 14 trófeát nyert a River edzőjeként, a hőn áhított bajnoki címet éppen a tavalyi, 2021-es országos bajnoki kiírásban hódították el először, miközben hat alkalommal nyertek nemzetközi trófeát. Az igazi terepe az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupában sorozatban négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát. A klub egykori kiváló játékosának irányításával a "milliomosok" 2015-ben és 2018-ban a Libertadores-kupát, 2014-ben a Copa Sudamericanát nyerték meg, három alkalommal pedig a Recopa Sudamericanát zsebelték be.

Gallardo játékosként további nyolc trófeát nyert a Riverrel, 22 elsőségével rekordernek számít, beállítva a legendás Ángel Labruna klubcsúcsát.

Abban a tekintetben is rekordernek számít, hogy 2014 és 2019 között irányításával a River egymást követő öt kupapárharcban győzte le az ősi rivális Boca Juniorst.

Elképesztő munkát végzett nyolc év alatt, gyakorlatilag egy külön világot épített fel, melyben ha el is vitték tehetősebb klubok a csapat legjobbjait, mindig érkeztek házon belül minőségi pótlások. Gallardo kezei alatt az elmúlt nyolc esztendő során több mint 40 játékos debütált a profik közt, olyan játékosok, mint Julián ÁlvarezExequiel PalaciosGonzalo MontielLucas Martínez QuartaEmanuel MammanaSebastián Driussi vagy Enzo Fernández.

Gallardónál hosszabb ideig kizárólag öt edző irányított egy csapatot az argentin első osztályú bajnokság történetében. Az abszolút éllovas Victorio Spinetto, aki 1941 és 1955 között volt megszakítás nélkül a Vélez edzője. A Rivernél házon belül José María Minella vezet 12 évvel, miután 1947 és 1959 között irányította a csapatot - őt viszont "Muneco" követi a klub történetében a második helyen.

Bizonyára Gallardo a lehetőségek fényében Európa felé fogja venni az irányt. Bízunk benne, hogy sikerül olyan csapatot találnia, ahol megadják számára a lehetőséget és az időt arra, hogy hasonló bázist építsen fel, mint a Rivernél tette, hiszen valószínűleg nem egy pár hónapra beugró, megélhetési edző szeretne lenni egy kiesés ellen küzdő csapatnál.

Az argentin sajtóban természetesen rögtön elindultak a találgatások arról, hogy ki legyen Gallardo utódja a River kispadján. Az első híradásokban leginkább Pablo Aimar, Hernán Crespo, Martín Demichelis, Ricardo Gareca és Marcelo Bielsa nevét emlegetik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8917953720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása